Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Week van de circulaire economie

Nieuws

14 januari 2019

Van 14 t/m 18 januari is het de week van de circulaire economie. ProRail doet natuurlijk mee met onder andere een sessie over circulariteit op de vakbeurs Infratech en de werkconferentie #duurzameleiders.

Infratech

Van 15 januari tot en met 18 januari is de Infratech, dè belangrijkste vakbeurs op het gebied van water-, weg- en spoorbouw. ProRail is tijdens de Infratech te gast bij de stand van Rijkswaterstaat en laat daar zien hoe circulair ProRail is.

#duurzameleiders

Op woensdag 16 januari organiseren ProRail en Rijkswaterstaat in Amersfoort de werkconferentie #duurzameleiders. Wetenschapster Jacqueline Cramer vertelt over haar ervaringen met transities; van gloeilamp naar spaarlamp en van oud beton naar groen beton. Tessie Hartjes (directielid Lightyear) en Hans Stegeman (hoofd Research and Investment strategy Triodos Bank) gaan tijdens worshops in op onderwerpen die essentieel zijn voor het opzetten van een circulaire economie.

ProRail Circular Design Challenge

Woensdagmiddag 16 januari reiken we de ProRail Circular Design Challenge uit. Het doel van de ProRail Circular Design Challenge is een nuttig, tweede leven voor gebruikte spoormaterialen. In november 2018 kregen 70 geinteresseerden uitleg over de challenge.

Launching Customer Day

Als opdrachtgevers in de infrasector en marktpartijen met circulaire innovaties moeten we samen in actie te komen om onze landelijke doelstellingen te behalen. Op donderdag 17 januari laten we zien wat ProRail en andere partijen doen om hun rol als Launching Customer in te vullen. We geven koplopers de gelegenheid om hun innovaties te pitchen en maken concrete afspraken over pilots en projecten voor 2019.

Opdrachtgeversforum

Tot slot gaat onze directeur Projecten, Ans Rietstra, vrijdag 18 januari op Infratech in debat met Marleen Hermans, hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de bouw aan de TU Delft. Ans doet dit vanuit haar rol als covoorzitter van het opdrachtgeversforum. Circulaire bouw is een van de thema’s van het opdrachtgeversforum dit jaar.

Het hele jaar circulair

Natuurlijk zijn we niet alleen deze week circulair. Zo deden we al een pilot voor een afvalvrije bouwplaats. Hierin onderzochten we hoe in een project afval voorkomen kan worden en materiaal op een goede manier nog een keer gebruikt kan worden. Ook gaan we kijken hoe we maximaal circulair kunnen inkopen voor het project 'Westelijke ontsluiting Amersfoort', bij nieuwe aftellers en bij de bouw van de nieuwe Verkeersleidingspost Groot Rotterdam. En we hergebruiken oud stationsmeubilair. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers