Weekend lang aan het werk bij Gouda

Nieuws

14 september 2023

Gouda is komend weekend, zaterdag 16 en zondag 17 september, niet bereikbaar met de trein. We werken daar dan aan kabels en leidingen bij het station.

Ruimte voor nieuwbouw

Bij station Gouda maken we plaats voor een nieuwbouwproject aan de zuidkant van het station. Op dat Lombokterrein worden ongeveer 60 woningen gebouwd. We leggen de kabels voor het treinverkeer veilig in nieuwe kabelkokers, zodat de woningbouw van start kan gaan. Er wordt in het weekend dag en nacht gewerkt aan het verleggen en testen om alles op tijd in werking te krijgen.

Werk afgerond

“Het is de derde keer dat we hier aan de slag gaan” vertelt projectmanager Friso van Merode. “Er komen veel kabels en leidingen samen bij het station. Om deze te kunnen verleggen is vooraf uitgebreid onderzocht welke kabels waar liggen en waar ze voor dienen. We moeten hier zorgvuldig mee omgaan om zeker te zijn dat er ook na de werkzaamheden nog steeds treinen kunnen rijden”, licht hij toe.

“De impact voor de reizigers is groot, daarom plannen we dit werk in het weekend zodat minder reizigers er hinder van ondervinden. Als we alles in één keer doen is Gouda een week lang niet met de trein te bereiken. Om dit te voorkomen hebben het werk over drie weekenden verdeeld.”

Treinverkeer

Zaterdag 16 en zondag 17 september rijden er geen treinen van, via en naar Gouda. NS adviseert doorgaande reizigers naar Utrecht Centraal en verdere bestemmingen te reizen via Schiphol Airport of Alphen aan den Rijn. Tussen Den Haag Ypenburg en Gouda, tussen Alphen aan den Rijn en Gouda, tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda en tussen Gouda en Woerden zet NS bussen in. Plan je reis vooraf.

Plan je reis Plan je reis

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers