Weekend zonder rijdende treinen in Almere door werkzaamheden

Nieuws

13 augustus 2021

Op en rond station Almere Centrum wordt hard gewerkt. Dit weekend krijgen de werkzaamheden een extra boost. Daarom rijden er van zaterdag 14 augustus tot en met maandagochtend 16 augustus geen treinen maar bussen.

Extra boost

In het treinvrije weekend van 14 tot 16 augustus krijgen de werkzaamheden een extra boost. De liftschachten worden dan op hun plek gehesen. Dit is een strak geregisseerd precisiewerkje en voor uitvoerder Hegeman een uitdagende klus. Alle technische tekeningen moeten op de millimeter nauwkeurig kloppen. Alles moet precies passen op de stalen ankers in de grond. Daarna kunnen het station en de perrons verder worden afgebouwd.

Stellingbouwers, tegelzetters en schilders

Stellingbouwers gaan aan de slag met het verplaatsen van de steigers en werkvloeren van de schilders. Daarna kunnen de schilders het volgende deel van het station onder handen nemen. De tegelzetters zijn druk bezig de wand- en vloertegels te vervangen voor nieuwe frisse tegels.

Vanaf 16 augustus ziet station Almere Centrum er compleet anders uit. Dan zal het niemand meer ontgaan dat het station in verbouwing is. Omdat er boven de hoofden van de reizigers wordt gewerkt, zijn er aan de ingang van het Mandelaplein twee zeecontainers geplaatst. Dankzij deze tunnel van containers kunnen de schilders verder met het renoveren van het dak en het plaatsen van de zonnepanelen, zonder dat de reizigers gevaar lopen of onder de verfspatten zitten.

Hoofdentree

Ook de entree aan het Stationsplein wordt ingepakt. In het treinvrije weekend worden voorbereidingen getroffen om het werk boven de hoofdentree te starten. Daarvoor moet ook het Spoorbaanpad gedurende vijf weken (van 26 juli tot en met 3 september) worden afgesloten. Voor het fietsverkeer is er een omleidingsroute. Deze wordt met borden aangegeven en kost de fietsers ongeveer twee tot drie minuten extra. Deze tijdelijke omleidingsroutes zullen duidelijk aangegeven worden met borden.

Transformatie

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de transformatie van het centrum van Almere. De stationsomgeving krijgt een duurzame metamorfose naar een uitnodigende en sfeervolle entree van de stad, met voldoende capaciteit en voorzieningen voor het groeiend aantal reizigers uit de stad, de regio en - vooral tijdens de Floriade - ook van ver daarbuiten.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er van zaterdag 14 augustus 04.00 uur tot maandagochtend 16 augustus 02.00 uur rijden er bussen in plaats van treinen. Wil jij reizen met het OV? Raadpleeg voor actuele reisinformatie op www.ns.nl, of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers