Weekendwerk 9 en 10 juli

Nieuws

8 juli 2016

Ga jij dit weekend met de trein naar Rotterdam voor het North Sea Jazz Festival of naar een van de Waddeneilanden? Houd er dan rekening mee dat we 9 en 10 juli op diverse plekken in het land aan het spoor werken. Ga voorbereid op reis en plan je reis voor vertrek.

Utrecht

Van zaterdag 9 juli tot en met zondag 17 juli gaan we weer een flinke stap zetten in het vernieuwen van de sporen bij Utrecht Centraal. In die periode rijden er minder treinen van en naar Utrecht. ProRail vernieuwt alle sporen rond Utrecht en legt nieuwe sporen aan. Daardoor kunnen er in de toekomst 150 treinen per uur van en naar Utrecht rijden, terwijl dat er nu 100 per uur zijn.

Meppel

In  Meppel vernieuwen we in het weekend van 9 en 10 juli twee sporen, waaronder een perronspoor. We vervangen dwarsliggers (bielzen), ballast (spoorgrind) en spoorstaven. Ook werken we aan wissels ten noorden van station Meppel. Door deze werkzaamheden rijden er komend weekend tussen Meppel en Steenwijk en tussen Meppel en Hoogeveen geen treinen maar bussen.

Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check je reisplanner dus voor vertrek! Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan(link is external)laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers