Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Weekendwerk 20/21 januari

Nieuws

19 januari 2017

Het is koud en het vriest. Voor ProRail geen ideale omstandigheden om buiten grote werkzaamheden te verrichten. Toch gaan onze bikkels ook dit weekend weer naar buiten om aan het spoor te werken.

Afronding werkzaamheden Willemsspoortunnel

Komend weekend worden de omvangrijke vernieuwingswerkzaamheden in de Willemsspoortunnel afgerond. Sporen, bovenleidingen en spoorgrind (ballast) zijn vernieuwd vanaf station Rotterdam Zuid tot en met de Willemsspoortunnel. Daarnaast zijn de perrons op de stations Zuid en Blaak verlaagd, zodat mensen met een lichamelijke beperking in de toekomst zelfstandig met de trein kunnen reizen.

Amersfoort-Zwolle

Vlakbij Station Harderwijk verwijderen we dit weekend een overweg uit het spoor. De vervangende tunnel onder het station is al een tijdje in gebruik en nu is het tijd om beveiliging, bomen en bellen en spoor, grind en wegplaten aan te passen. Daarmee wordt het rustiger voor de omgeving en dit soort onderhoud ondersteunt de betrouwbaarheid van het spoor. Check je reisplanner voor hoe je op je bestemming komt.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Als je van plan bent om dit weekend met de trein te reizen, raden we je aan vooraf de reisplanner te raadplegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers