Weekendwerk en slijpen in de nacht van 11 op 12 januari

Nieuws

5 januari 2017

Ook in 2017 onderhoudt en verbetert ProRail het spoor. Treinverkeer heeft daar soms tijdelijk hinder van, met name in de nacht of in het weekend, maar met deze werkzaamheden zorgen we juist voor betrouwbaar spoor. Dit weekend pakken we weer diverse klussen aan!

Hoofddorp

ProRail vernieuwt twee wissels op het emplacement Hoofddorp, daardoor kunnen er dit weekend minder Intercity’s rijden tussen Schiphol Airport en Amersfoort Schothorst/Lelystad/Utrecht. Reizigers kunnen gebruik maken van overige treinen. Check voor vertrek de Reisplanner.

Rotterdamse Willemsspoortunnel 

Van zaterdag 7  tot en met zondag 22 januari werken we aan de Willemsspoortunnel in Rotterdam. Het werk behelst de vervanging van sporen, bovenleidingen en ballast van station Rotterdam Zuid tot en met de Willemsspoortunnel. Daarnaast worden de perrons op de stations Zuid en Blaak verlaagd, zodat mensen met een lichamelijke beperking in de toekomst zelfstandig met de de trein kunnen reizen. Met de werkzaamheden voorkomen we storingen en verbeteren we de perrons van stations Rotterdam Zuid en Blaak. Wil je meer weten lees dan ons nieuwsbericht.

Slijpen in Lochem

In de nacht van 11 op 12 januari slijpen we ook spoorstaven in Lochem. Met een speciale slijptrein gaan we over de sporen heen en slijpen we hiermee de spoorstaven. De slijptrein is in feite een hele grote slijpmachine. 

Scrubben

Met het slijpen halen we een klein stukje van de spoorstaaf af; maar een paar tiende van een millimeter. Vergelijk het maar met het scrubben van je huid. Hierdoor wordt de spoorstaaf mooi strak. Dat is beter voor de houdbaarheid van spoorstaven en bijkomend effect is dat er minder geluidsoverlast is voor de omwonenden. Door het slijpen krijg je een stiller spoor.

Spectaculair gezicht

We slijpen bij voorkeur 's nachts omdat we dan de ruimte en tijd hebben om ons werk te doen. We kunnen dan een aantal uren op het baanvak slijpen. Reizigerstreinen rijden dan niet, dus die hebben er geen last van. Omwonenden kunnen wel wat merken: ze kunnen een behoorlijke vonkenregen onder de slijptrein zien. Dat is vaak een spectaculair gezicht. Meer weten over het slijpen van het spoor lees hier dan ons nieuwsbericht

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers