Weekendwerk in Rijswijk en Delft

Nieuws

13 juli 2021

In Rijswijk en Delft werken we flink aan het spoor om meer treinverkeer mogelijk te maken. Op zaterdag 17 en zondag 18 juli testen we hier een nieuw beveiligingssysteem. Er rijden dan geen reizigerstreinen tussen Den Haag HS en Rotterdam Centraal.

Nieuw beveiligingssysteem

Op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam vernieuwen we het spoorbeveiligingssysteem. Dat systeem detecteert treinen en zorgt dat seinen, wissels en overwegen in de juiste stand staan wanneer de trein passeert. Het nieuwe systeem is beter, betrouwbaarder en bovendien gebruiksvriendelijker. Het nieuwe systeem is gebouwd en klaar om getest te worden met testtreinen. Na het testen wordt het systeem weer teruggezet naar het huidige beveiligingssysteem. Het nieuwe systeem gaat eind 2021 in gebruik.

Testtreinen in het weekend

De testtreinen rijden in de periode waarin er geen reizigerstreinen zullen rijden. Dat is van zaterdag 17 juli 00:10 uur tot maandag 19 juli 05:15 uur. In deze periode zullen testtreinen rijden met snelheden van 120 of 140 kilometer per uur. De treinen rijden tussen de overweg bij de Kandelaarweg in Schiedam tot aan Rijswijk.

Onderdeel van PHS Rijswijk - Rotterdam

Het nieuwe beveiligingssysteem is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. We verdubbelen het spoor tussen Rijswijk en Delft Campus omdat ieder jaar steeds meer mensen met de trein reizen. Die groei zet de komende jaren door. Daarom maken we met het project Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam het spoor geschikt om meer treinen te kunnen laten rijden.

Gevolgen treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag HS en Rotterdam Centraal van zaterdag 17 juli 2021 00.30 uur tot en met maandag 19 juli 05.15 uur. Wil je reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers