Weekendwerk: opgelet minder treinen Schiphol

Nieuws

3 maart 2017

Om ons druk bereden spoornetwerk in goede conditie te houden werkt ProRail in het weekend van 4 en 5 maart op verschillende plaatsen in het land aan het spoor. Ga je dit weekend op pad met de trein? Voorkom dan verrassingen en check vóór vertrek de reisplanner van je vervoerder.

Nieuwe bovenleiding tussen Zandvoort-Haarlem

Komend weekend gaan we de bovenleiding vernieuwen tussen Zandvoort – Haarlem en rijden er geen treinen op dit traject.

Vernieuwen roltrappen bij Schiphol

Dit weekend rijden er van en naar Schiphol minder treinen. We vernieuwen hier roltrappen op de drukke perrons en maken zo ruimte voor reizigers met koffers. Er ontstaat daardoor een betere spreiding van reizigers en aankomende reizigers kunnen de perrons sneller verlaten.

Spoorvernieuwing tussen Baarn-Amersfoort en bij Roosendaal

Tussen Baarn-Amersfoort vernieuwen wij dit weekend de ballast, de dwarsliggers en wissels om zo het spoor in goede conditie te houden en storingen te voorkomen. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. En bij Roosendaal gaan wij delen van het spoor vernieuwen, waardoor er tussen Bergen op Zoom en Roosendaal geen treinen rijden dit weekend.

Aanpassen perronhoogte Sliedrecht

Tussen Dordrecht en Hardinxveld-Giessendam passen wij op station Sliedrecht de perronhoogte aan. Zo zorgt ProRail ervoor dat reizigers met een functiebeperking in de toekomst gelijkvloers de trein in en uit kunnen stappen en dus zelfstandig met de trein kunnen reizen. Tijdens de werkzamheden rijden er geen treinen op dit traject.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt intensief gebruikt en het treinverkeer zal alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van het spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo zorgen wij voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Check je reis voor vertrek

Check je reisplanner voor vertrek. Wil je weten hoe spoorvernieuwing tot stand komt. Het tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers