Weer fietsenstalling geopend, nu Enschede

Nieuws

11 januari 2017

Het is net 2017 en ProRail heeft alweer een bouwwerk af: op woensdagmiddag 11 januari is de nieuwe fietsenstalling Noord bij station Enschede in gebruik genomen! Met een heel bijzonder dak...

Duurzaam dak

De gloed nieuwe fietsenstalling heeft een groen sedumdak. Hierdoor krijgt de fietsenstalling vanaf de omliggende gebouwen een groene uitstraling. Daarnaast heeft een sedumdak een aantal praktische en duurzaamheidsvoordelen. Een sedumdak houdt het regenwater beter vast, absorbeert het geluid en draagt bij aan de biodiversiteit. 

1000 fietsen

Wethouder Hans van Agteren verricht samen met regiodirecteur Jan Mulder van ProRail de officiĆ«le opening.  De fietsenstalling biedt onderdak aan 1000 fietsen. De extra stallingscapaciteit moet de grote parkeerdruk van fietsen rond het station verminderen. In het voorjaar is de rechtstreekse verbinding met het station gereed. Dan biedt de stalling een snellere route voor fietsers vanaf de noordzijde van het station. Tot die tijd moeten de mensen omlopen via het voormalig perron langs het Stadskantoor.

Ruimte voor de fiets

De nieuwe stalling Noord in Enschede is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van ProRail uit het Actieplan Fietsparkeren bij stations. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail samen met regionale overheden en NS fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Het programma Ruimte voor de Fiets geeft uitvoering aan het Actie plan Fietsparkeren bij stations. Sinds 2000 zijn er landelijk 425.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op ruim 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo'n 450.000 en groeit de komende jaren - afhankelijk van beschikbare co-financiering - verder naar 650.000 - 700.000 in 2030.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers