Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Welkom in de fietsflat Hengelo

Nieuws

29 juni 2016

Vanochtend zijn fietsers in de fietsflat van Hengelo feestelijk verwelkomd door wethouder Jan Bron en regiodirecteur van ProRail Jan Mulder. Hiermee feliciteerden zij de fietsers met hun nieuwe ‘onderkomen’ en bedankten zij hen voor het geduld tijdens de bouw van de nieuwe fietsflat.

Verdubbeling stallingsplekken

Steeds meer reizigers pakken de fiets naar station Hengelo. ProRail heeft samen met de gemeente Hengelo, de provincie Overijssel en de Regio Twente met deze fietsflat een grotere en beter bereikbare fietsenstalling naast het station gerealiseerd. De architectonische fietsflat telt nu in totaal 2.200 gratis fietsparkeerplekken. Dat betekent een verdubbeling van het aantal fietsparkeerplekken. Dit aantal kan in de toekomst nog verder worden uitgebreid. De rekken op de bovenste verdieping kunnen ook nog gedubbeld worden. Daardoor ontstaat ruimte voor nog eens vier- tot vijfhonderd fietsen.

Samenwerking

ProRail heeft samen met gemeente Hengelo en provincie Overijsel 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fietsvoorziening.

Ruimte voor de Fiets

De vernieuwing van de fietsenstalling in Hengelo maakt onderdeel uit van het programma Ruimte voor de Fiets bij stations. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations. De afgelopen jaren heeft ProRail 425.000 nieuwe fietsplaatsen gebouwd en gemoderniseerd. Bij de stations zijn in totaal nu 450.000 plekken om je fiets te stallen. In 2030 moeten het aantal doorgroeien naar 600.000.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers