Werkzaamheden 26 -29 juni

Nieuws

22 juni 2020

Van vrijdag 26 juni 20:00 uur tot en met maandag 29 juni 05:00 uur vinden er dag en nacht werkzaamheden plaats op en rond station Groningen en ter hoogte van de voormalige overweg Paterswoldseweg.

Opstelterrein buiten gebruik

Tijdens deze werkzaamheden stellen we het opstelterrein aan de zuidzijde van het station buiten gebruik. Inmiddels is het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren volop in gebruik en kan dit. De aannemer verwijdert dwarsliggers, spoorstaven en wissels en ontgraaft en lost het spoorgrind van het deel van de sporen die het opstelterrein verbindt met het hoofdspoor. Daarnaast worden bovenleiding en beveiliging aangepast aan de nieuwe situatie en kabels en leidingen verlegd.

Station

Op het station zelf werkt de aannemer aan de perronkappen en perrons. Er komen eindschotten aan de perronkappen op perrons 1a, 2a en 2b. De westelijke kopsporen van de sporen 4a, 5a en 6a worden ingekort om ruimte te maken voor de verbouwingswerkzaamheden op het station. Daarnaast wordt perron 4a verbreed en perron 6a verlengd.

Voormalige overweg Paterswoldseweg

Ter hoogte van voormalige overweg Paterswoldseweg verwijdert de aannemer de lassen in het spoor en past de beveiliging aan aan de nieuwe situatie.

Werkterreinen en bouwverkeer

Tijdens bovengenoemde periode wordt het terrein tussen het opstelterrein aan de zuidzijde en de achtertuinen van de Parkweg gebruikt als werkterrein voor keetvoorzieningen voor personeel, parkeren en opslag van materialen.

Op het voorplein en de Kiss&Ride locatie van station Groningen vinden vanaf vrijdag 26 juni 20:00 uur enkele laad- en losmomenten plaats onder begeleiding van veiligheidspersoneel.

Voor het werk aan de Paterswoldseweg komt een tijdelijke ingang naar ProRail-terrein vanaf de parkeerplaats aan de Koeriersterweg. Het hekwerk wordt na afloop van de werkzaamheden weer hersteld.

De hinder voor de omgeving proberen we zoveel mogelijk te beperken, toch is het mogelijk dat de omgeving hinder ervaart van geluid en aan- en afrijdend verkeer.

Gevolgen voor het treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 27 en zondag 28 juni geen of minder treinen.
Moet u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut).
 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers