Werkzaamheden aan de Rotterdamse havenspoorlijn in Paasweekend

Nieuws

18 april 2019

ProRail werkt het hele paasweekend aan de Rotterdamse havenspoorlijn (vrijdagavond 19 april laat tot en met dinsdag 23 april vroeg in de ochtend). We werken op verschillende plekken tegelijk.

De havenspoorlijn Rotterdam is een belangrijke corridor voor internationaal goederenvervoer van en naar Europa, met name naar Duitsland en Noord-Italië. Wij combineren daarom zoveel mogelijk werkzaamheden in één weekend om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor het goederenvervoer per spoor.

Botlekbrug, Maasvlakte

Zo passen we het beveiligingssysteem voor het goederenspoor over de Botlekbrug aan. We werken aan bovenleiding en kabels, we plaatsen seinen en balises (spoorbakens) en we doen aanpassingen aan het relaishuis (waar met duizenden schakelaars wissels en seinen kunnen worden bediend). Dit is een belangrijke stap voor de aanleg van sporen over de Botlekbrug. Op de Maasvlakte brengen we damwanden in en leggen we riolering aan in de Amaliahaven.

Waalhaven, Europoort

In de Waalhaven brengen we looproutes aan en we vernieuwen sporen en wissels op emplacement Europoort.

Botlekspoortunnel, Barendrechttunnel, Theemswegtrace

In de Botlekspoortunnel en in de tunnel bij Barendrecht doen we onderhoudswerkzaamheden. Ook doen we werkzaamheden voor de aanleg van het Theemswegtracé.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers