Werkzaamheden aan het spoor rondom Eindhoven

Nieuws

19 oktober 2021

Van 23 oktober tot en met 9 november voert ProRail werkzaamheden uit op diverse locaties en stations rondom Eindhoven Centraal. Verdeeld over verschillende projecten pleegt ProRail onderhoud om betrouwbaar treinverkeer mogelijk te houden en te voldoen aan de nieuwe wensen van de reiziger met betrekking tot aangenaam reizen.

Diverse werkzaamheden

De werkzaamheden die worden verricht zijn onder andere het vervangen van rails, spoorgrind, bovenleidingen en wanden van het perron. Daarnaast wordt ook het meubilair vervangen. De werkzaamheden hebben ook invloed op het treinverkeer gedurende deze 18 dagen.

Spoorvernieuwing rondom Weert

Van 21 tot en met 26 oktober gaat ProRail een deel van het spoor vernieuwen op het emplacement van Weert. Dwarsliggers en ballast worden vervangen. Aan de Statieberg wordt een depot ingericht waar de ballast wordt opgeslagen. De oude ballast wordt hergebruikt, hiervoor wordt de ballast zoveel als mogelijk overdag gezeefd met een machine. Daarnaast legt ProRail naast het spoor een schouwpad aan, een pad direct langs het spoor dat door aannemers wordt gebruikt om het spoor te inspecteren en werkzaamheden uit te voeren.

Station Roermond
Station Roermond

Spoorvernieuwing Roermond

Zaterdag 23 oktober tot en met donderdag 28 oktober gaat ProRail gedurende zeven dagen een deel van het spoor vernieuwen in Roermond, bij Leeuwen. We werken aan het spoor vanaf de Parallelweg in Roermond tot aan de Elfmorgenweg in Leeuwen. Naast het vernieuwen van de ballast wordt er een drainage aangebracht. Aan het kruispunt tussen de Brandeweijer en de Parallelweg wordt een depot ingericht voor het zeven van de ballast, aangezien deze wordt hergebruikt.

Opstelterrein Eindhoven

Op Eindhoven Centraal is meer behoefte aan opstel- en behandelcapaciteit. Van 29 oktober tot en met maandag 1 november worden hierdoor werkzaamheden uitgevoerd bij het opstelterrein van station Eindhoven Centraal. Hier worden onder andere vier vernieuwde opstelsporen aangesloten op het bestaande hoofdspoornet, een aantal wissels vervangen, de werkoverweg verwijderd en de treinbeveiliging getest. Dit is een belangrijke stap in Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden en dus ook te kunnen opstellen en schoonmaken.

Station Horst-Sevenum
Station Horst-Sevenum

Station Horst-Sevenum

Van 1 tot en met 9 november voert ProRail negen dagen werkzaamheden uit aan de sporen en de perrons bij station Horst-Sevenum. De twee perronsporen worden helemaal vernieuwd. Het derde spoor (aan de kant van de Losweg en de Industrieweg) is inmiddels helemaal weggehaald. Daarnaast gaan we werken aan de perrons. De stalen perrons worden verwijderd en vervangen door gewone perrons. Het perron tussen de sporen wordt breder gemaakt. Ook het perronmeubilair, de bewegwijzering en de verlichting wordt aangepakt.

Gevolgen voor de treinreis

Zaterdag 23 en zondag 24 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven Centraal en Roermond. Op het traject tussen Eindhoven Centraal en Roermond worden snelbussen ingezet. Tussen Eindhoven Centraal, Geldrop, Maarheeze, Weert en Roermond worden stopbussen ingezet. Maandag 25 oktober tot en met donderdag 28 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Weert en Roermond. Op het traject tussen Weert en Roermond worden bussen ingezet.

In het weekend van vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Boxtel, Helmond en Weert. Er worden snelbussen ingezet Er rijden tevens rechtstreekse snelbussen tussen Boxtel en Helmond en Boxtel en Weert. Tussen Helmond, Helmond ’t Hout en Helmond Brandevoort kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje.

Verder rijden er stopbussen tussen:

  • Eindhoven Centraal, Eindhoven Strijp-S, Best en Boxtel
  • Eindhoven Centraal, Geldrop, Heeze, Maarheeze en Weert
  • Boxtel, Best, Eindhoven Strijp-S, Eindhoven Centraal, Geldrop, Heeze, Maarheeze en Weert

Van maandag 1 tot en met dinsdag 9 november is er geen treinverkeer mogelijk tussen Deurne en Venlo. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen tussen Helmond, Helmond Brouwhuis, Horst-Sevenum, Blerick en Venlo. Tussen Deurne en Horst-Sevenum kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. De extra reistijd kan oplopen tot ongeveer 30 minuten.

Ga voorbereid op reis. Check voor je op reis gaat de actuele reisplanner.

Check een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers