Werkzaamheden met ruime dag verlengd

Nieuws

14 april 2020

Van vrijdag 24 april, 20.20 uur tot en met maandag 4 mei werken we op verschillende plekken tussen Groningen en Leeuwarden aan het spoor. De periode stond eerder gepland van zaterdag 25 april tot en met 3 mei. In verband met het coronavirus is de periode nu iets verlengd.

We verbeteren de stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Reizen vanaf deze stations maken we straks comfortabeler. Ook werken we aan het keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen, plaatsen we een aantal wissels en sluiten het nieuwe spoor aan op het al bestaande spoor.

Corona

Door de coronacrisis kunnen we niet zoals gebruikelijk werken. De aannemer moet veilig werken zodat de werknemers gezond blijven. Vanwege de coronacrisis nemen ze tijdens het werk speciale maatregelen in acht. Zo volgt de aannemer het protocol van de verschillende ministeries om kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Doordat werknemers op gepaste afstand van elkaar moeten werken is meer tijd nodig alle werkzaamheden die gepland staan, uit te voeren. Daarom is de treinvrije periode ruim een dag verlengd.

Najaar 

Om het spoorwerk aan de Friese kant af te krijgen is nog een treinvrije periode in november nodig. In deze najaarsperiode past de aannemer de beveiliging aan, zijn er verbouwingen aan station Leeuwarden, de perrons in Hurdegaryp en is er werk aan overwegen De Schrans en de Campinafabriek in Leeuwarden. 

Extra sneltrein eind 2020

Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Wat voor invloed hebben de werkzaamheden op mijn reis?

Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, rijden er geen treinen van vrijdagavond 24 april, 20.20 uur t/m dinsdag 28 april tussen Groningen en Buitenpost, van woensdag 29 april t/m maandag 4 mei tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in. Mocht je in deze periode op reis willen gaan tussen Groningen en Leeuwarden, houd dan rekening met extra reistijd. Ook adviseren wij om vooraf altijd je reis te plannen via de reisplanner.

Kijk voor meer informatie over dit project op https://www.prorail.nl/projecten/extra-sneltrein-groningen-leeuwarden

 

Bij de werkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van hygiënische middelen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers