Werkzaamheden rondom Gouda

Nieuws

7 juli 2023

Van donderdag 13 juli tot en met zondag 23 juli werken we op verschillende plekken aan het spoor bij Gouda. In deze periode rijden er soms geen treinen. Langs een groot deel van het traject Gouda – Alphen aan den Rijn vernieuwen we de assentellers en voeren we onderhoud uit aan twee overwegen in Waddinxveen en Boskoop. Ook gaan we aan de slag met kabels en leidingen bij station Gouda. Dit om ruimte te maken voor een woningbouwproject.

Nieuwe assentellers

Een assenteller is een apparaat dat telt hoeveel assen van een trein een stuk spoor passeren. Wanneer een trein een assenteller passeert, weet het systeem dat er een trein rijdt. De afgelopen maanden hebben we tussen Gouda en Alphen aan den Rijn nieuwe assentellers geplaatst. Daardoor deden zowel de oude als de nieuwe assentellers hun werk. Nu is gebleken dat het nieuwe systeem goed werkt, worden de oude assentellers weggehaald.  

  • Assenteller
    Assenteller
  • Assenteller met kabelpot
    Assenteller met kabelpot

Onderhoud overwegen Waddinxveen en Boskoop

We voeren onderhoud uit aan twee overwegen. In Waddinxveen is de spoorkruising met de Zuidelijke Rondweg afgesloten van woensdagavond 12 juli tot en met maandagochtend 17 juli . Fietsers en voetgangers kunnen het spoor passeren via de tunnel bij Station Waddinxveen Triangel. De spoorkruising bij de Zijde in Boskoop is gesloten van woensdagavond 12 juli tot en met dinsdagochtend 18 juli. Het verkeer kan daar omrijden via de Snijdelwijklaan.

Tijdens de werkzaamheden vernieuwen we een deel van het spoor en de weg. We controleren de staat van alle seinen en systemen. Ook verhogen we de overwegen een klein stukje om de lichte verzakking van de afgelopen jaren ongedaan te maken.

Woningbouw bij station Gouda

Aan de zuidkant van station Gouda komen woningen. Om dit mogelijk te maken bundelen we alle kabels en leidingen die daar liggen. Verspreid over het terrein liggen meer dan 600 kabels. Deze moeten we stuk voor stuk verleggen. In de weekenden van 19 en 20 augustus en 16 en 17 september gaan we hier opnieuw aan het werk.

Helaas kan niet al het werk doorgaan zoals gepland. Tussen Gouda en Den Haag Ypenburg zouden we duikers vervangen. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Vanwege materiaal- en personeelstekort gaan we op zoek naar een nieuw moment om dit werk uit te voeren.

Geen treinverkeer

Van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli rijden er geen treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Van maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. In het weekend van 22 en 23 juli is er geen treinverkeer van, naar en via Gouda. NS zet bussen in. Check voor vertrek de reisplanner.

Reisplanner Reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers