Werkzaamheden Station Arnhem Velperpoort gestart

Nieuws

14 februari 2020

De werkzaamheden rondom station Arnhem Velperpoort zijn op 17 februari jl. van start gegaan. Aannemer Van Spijker Infrabouw BV uit Meppel voert enkele voorbereidende werkzaamheden uit.

De aannemer voert onder andere de volgende werkzaamheden uit in de buurt van de Sonsbeeksingel:
  • Inrichten van het bouwterrein (plaatsen hekken en bouwketen) in de ‘spoordijk’ van de Sonsbeeksingel
  • Gedeeltelijk ontmantelen van de bestaande trap naar het perron aan de zijde van de Sonsbeeksingel en het plaatsen van een tijdelijke trap naar het perron
  • Aanvoeren bouwmaterialen en bouwmaterieel zoals machines e.d.
Met de voorbereidende werkzaamheden wordt een begin gemaakt aan de opknapbeurt van station Arnhem Velperpoort. Het station wordt ingrijpend verbeterd; ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het Arnhemse station straks veel beter toegankelijk voor alle gebruikers. De werkzaamheden duren tot eind van 2020.

 

Aantrekkelijk stationsgebied

 
De gemeente Arnhem heeft al geïnvesteerd in het gebied rond het station. Zo is er nieuwe bestrating aangebracht aan zowel de noord- als de zuidzijde van het station. Met het opknappen van de omgeving wordt de (sociale) veiligheid verbeterd en wordt het gebied klaargemaakt voor de toekomst. Na de verbouwing zal ook station Arnhem Velperpoort weer goed in de omgeving passen.
 
(Ontwerp voor het vernieuwde station Arnhem Velperpoort)
Ontwerp voor het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.

 

Wat nog meer?

Velperpoort gaat er flink op vooruit qua liften en trappen. Maar we doen nog meer: er komt nieuw, duurzaam stationsmeubilair, zoals houten bankjes. Daarnaast krijgt het station duurzame ledverlichting. Deze lampen worden in de avonduren gedimd wanneer er geen reizigers op het station zijn. Ook de wachtruimtes worden aangepakt.

 

ProRail informeert reizigers en omwonenden

Alle omwonenden hebben een brief van ProRail ontvangen over de voorbereidende werkzaamheden. De meest ingrijpende werkzaamheden vinden plaats vanaf maart en in de zomer van 2020. Dit werk heeft gevolgen voor het treinverkeer (aangepaste treindienstregeling en/of vervangend busvervoer). Het gaat om de perioden:
  • Zaterdag 21 tot en met maandagochtend 23 maart
  • Maandag 10 tot en met donderdag 20 augustus.
Omwonenden en reizigers worden te zijner tijd ruim van te voren hierover geïnformeerd. Voor meer informatie, afbeeldingen en updates, zie www.prorail.nl/projecten/station-arnhem-velperpoort. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers