Verbouwing station Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort ondergaat een opknapbeurt. ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het station straks beter toegankelijk. Verder pakt de gemeente het stationsgebied aan. Kortom: er wordt hard gewerkt om het station én de omgeving veiliger, prettiger en mooier te maken. Zo is station Arnhem Velperpoort in 2020 klaar voor de toekomst.

Vernieuwd station

Een station moet een veilige en aangename plek zijn. Dát kan een stuk beter bij station Arnhem Velperpoort. Hoogste tijd voor een update dus. De perrons worden volledig vernieuwd en gemoderniseerd. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes. En de wachtruimtes worden opgeknapt. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Ook werken we aan het spoor: het stuk richting Arnhem Centraal wordt vernieuwd.

Beter toegankelijk, meer ruimte

ProRail plaatst liften naar de perrons. Daardoor zijn na de verbouwing de perrons beter toegankelijk. Voor iedereen, maar met name voor mensen met een beperkte mobiliteit. En door de trap naar perron 1 te verbreden is er straks meer ruimte voor reizigers, zodat die makkelijker van en naar het perron kunnen komen. Ook op drukke momenten.

Aantrekkelijke stationsomgeving

De gemeente Arnhem heeft de stationsomgeving mooier en aantrekkelijker gemaakt. Met meer plaats voor fietsen, en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Ook de verlichting is aangepakt. Daarmee is het stationsgebied veiliger en overzichtelijker.

Planning

In februari 2020 is aannemer Van Spijker Infrabouw gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het meest ingrijpende werk vindt plaats in maart en augustus. Van maandag 10 tot en met woensdag 19 augustus wordt er gewerkt op station Arnhem Velperpoort. Aansluitend werkt ProRail vanaf woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus in Elst. De werkzaamheden hebben invloed op het treinverkeer.

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden tijdens de coronacrisis volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van hygiënische middelen.

Het laatste nieuws

Terugblik megaklus Arnhem Velperpoort met dronebeelden

De aannemer tekent (blinde) geleidelijnen op de perrons
De aannemer tekent (blinde) geleidelijnen op de perrons
Het vernieuwde station Arnhem Velperpoort is op woensdag 19 augustus vanaf 17:00 weer in gebruik genomen. Tien dagen lang werkte aannemer van Spijker Infrabouw non-stop aan de nieuwe perrons, een technische ruimte en de wachtruimtes op het station. De komende periode wordt er nog gewerkt aan de verdere afbouw van het station, de nieuwe trap en liften. Het eindresultaat: een open, toegankelijker en comfortabeler station voor alle reizigers.
Gepubliceerd op

Update werkzaamheden station Arnhem Velperpoort: nieuwe perrons

De nieuwe perrons op station Arnhem Velperpoort beginnen al vorm te krijgen
De nieuwe perrons op station Arnhem Velperpoort beginnen al vorm te krijgen
ProRail werkt van 10 tot en met 19 augustus op station Arnhem Velperpoort. In deze periode krijgt het station een flinke opknapbeurt. De werkzaamheden zijn in volle gang. Aannemer Van Spijker B.V. werkt aan twee gloednieuwe perrons, wachtruimtes, liften en een technische ruimte. Kijk in de fotogalerij bij dit bericht voor de laatste foto’s van het station.
Gepubliceerd op

Kamerleden D66 op werkbezoek bij ProRail in Arnhem

Bezoek Rob Jetten
CEO John Voppen van ProRail (links) vertelt Rob Jetten (rechts) over het project
Op vrijdag 14 augustus bezochten D66-fractievoorzitter Rob Jetten en zijn D66-collega-Rutger Schonis, portefeuillehouder van Spoor, de bouwwerkzaamheden bij Arnhem Velperpoort en de Verkeersleidingspost Arnhem. Met politici delen we graag onze vorderingen rondom vernieuwingswerk, technische innovaties en visies over duurzame mobiliteit. Zeker nu de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht zijn, is het belangrijk dat Kamerleden juist geïnformeerd en up-to-date te zijn.
Gepubliceerd op