Verbouwing station Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort ondergaat een opknapbeurt. ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het station straks beter toegankelijk. Verder pakt de gemeente het stationsgebied aan. Kortom: er wordt hard gewerkt om het station én de omgeving veiliger, prettiger en mooier te maken. Zo is station Arnhem Velperpoort in 2020 klaar voor de toekomst.

Vernieuwd station

Een station moet een veilige en aangename plek zijn. Dát kan een stuk beter bij station Arnhem Velperpoort. Hoogste tijd voor een update dus. De perrons worden volledig vernieuwd en gemoderniseerd. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes. En de wachtruimtes worden opgeknapt. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Ook werken we aan het spoor: het stuk richting Arnhem Centraal wordt vernieuwd.

Beter toegankelijk, meer ruimte

ProRail plaatst liften naar de perrons. Daardoor zijn na de verbouwing de perrons beter toegankelijk. Voor iedereen, maar met name voor mensen met een beperkte mobiliteit. En door de trap naar perron 1 te verbreden is er straks meer ruimte voor reizigers, zodat die makkelijker van en naar het perron kunnen komen. Ook op drukke momenten.

Aantrekkelijke stationsomgeving

De gemeente Arnhem is bezig om de stationsomgeving mooier en aantrekkelijker te maken. Met meer plaats voor fietsen, en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Ook de verlichting wordt aangepakt. Daarmee moet het stationsgebied veiliger en overzichtelijker worden.

Planning

Eind 2019 start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden. De meeste werkzaamheden vinden in 2020 plaats. Omwonenden en reizigers zullen dit zeker merken. Wij doen er alles aan om de overlast te beperken en vooral om u goed te informeren.

Het laatste nieuws

ProRail vernieuwt station Arnhem Velperpoort

Ontwerp voor het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.
Ontwerp voor het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.
Station Arnhem Velperpoort wordt beter: ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het Arnhemse station straks veel beter toegankelijk voor alle gebruikers. De gemeente investeert in het gebied rond het station. Een omwonende: ‘het wordt mooi, dat mag ook wel eens gezegd!’.
Gepubliceerd op

Inloop-informatieavond

Station Velperpoort
Informatie-inloopavond
Wij praten u graag bij over de ontwikkelingen in het project, laten u de ontwerpen zien en beantwoorden vanzelfsprekend uw vragen. Heeft u op een andere manier al over het project gehoord of bent u nog niet op de hoogte. Iedereen is van harte welkom in het Posttheater!
Gepubliceerd op