Verbouwing station Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort ondergaat een opknapbeurt. ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het station straks beter toegankelijk. Verder pakt de gemeente het stationsgebied aan. Kortom: er wordt hard gewerkt om het station én de omgeving veiliger, prettiger en mooier te maken. Zo is station Arnhem Velperpoort in 2020 klaar voor de toekomst.

Vernieuwd station

Een station moet een veilige en aangename plek zijn. Dát kan een stuk beter bij station Arnhem Velperpoort. Hoogste tijd voor een update dus. De perrons worden volledig vernieuwd en gemoderniseerd. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes. En de wachtruimtes worden opgeknapt. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Ook werken we aan het spoor: het stuk richting Arnhem Centraal wordt vernieuwd.

Beter toegankelijk, meer ruimte

ProRail plaatst liften naar de perrons. Daardoor zijn na de verbouwing de perrons beter toegankelijk. Voor iedereen, maar met name voor mensen met een beperkte mobiliteit. En door de trap naar perron 1 te verbreden is er straks meer ruimte voor reizigers, zodat die makkelijker van en naar het perron kunnen komen. Ook op drukke momenten.

Aantrekkelijke stationsomgeving

De gemeente Arnhem heeft de stationsomgeving mooier en aantrekkelijker gemaakt. Met meer plaats voor fietsen, en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Ook de verlichting is aangepakt. Daarmee is het stationsgebied veiliger en overzichtelijker.

Planning

In februari 2020 is aannemer Van Spijker Infrabouw gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het meest ingrijpende werk vindt plaats in maart en augustus. Van maandag 10 tot en met woensdag 19 augustus wordt er gewerkt op station Arnhem Velperpoort. Aansluitend werkt ProRail vanaf woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus in Elst. De werkzaamheden hebben invloed op het treinverkeer.

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden tijdens de coronacrisis volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van hygiënische middelen.

Het laatste nieuws

Groot onderhoud op station Arnhem Velperpoort van 10 t/m 19 augustus

Artist impression Arnhem Velperpoort
Station Arnhem Velperpoort krijgt een flinke opknapbeurt. Van maandag 10 tot en met woensdag 19 augustus werkt ProRail op station Arnhem Velperpoort. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen Arnhem Centraal en Zevenaar en tussen Arnhem Centraal en Dieren. Station Arnhem Velperpoort krijgt een flinke opknapbeurt. Vanaf 19 augustus 17:00 uur stoppen en vertrekken er weer treinen vanaf het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.
Gepubliceerd op

Volop werkzaamheden op station Arnhem Velperpoort

Aanzicht zuidzijde station Arnhem Velperpoort
De grondkerende constructie van station Arnhem Velperpoort.
In februari van dit jaar is aannemer van Spijker B.V. in opdracht van ProRail gestart met de verbouwing van station Arnhem Velperpoort. Het station krijgt een grondige opknapbeurt en wordt meer toegankelijk gemaakt: we plaatsen onder andere nieuwe liften en perrons. De gemeente heeft inmiddels het stationsgebied aangepakt. Zo is er nieuwe bestrating aangebracht aan zowel de noord- als de zuidzijde van het station. Met het opknappen van de omgeving en het vernieuwen van het station wordt de (sociale) veiligheid verbeterd en is station Arnhem Velperpoort straks klaar voor de toekomst.
Gepubliceerd op

Ondanks Corona aannemer in Arnhem uit de startblokken

Arnhem Velperpoort
Ook aannemer Van Spijker Infrabouw treft de noodzakelijk Corona maatregelen
In het afgelopen weekend reden er minder treinen tussen Arnhem Centraal en Zutphen. Ondanks de situatie met het Coronavirus zette aannemer van Spijker Infrabouw dit weekend in opdracht van ProRail een belangrijke stap in de vernieuwing van station Arnhem Velperpoort. De spoordijk wordt verbreed en opgeknapt, zodat straks de nieuwe perrons aangelegd kunnen worden.
Gepubliceerd op