Verbouwing station Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort ondergaat een opknapbeurt. ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het station straks beter toegankelijk. Verder pakt de gemeente het stationsgebied aan. Kortom: er wordt hard gewerkt om het station én de omgeving veiliger, prettiger en mooier te maken. Zo is station Arnhem Velperpoort in 2020 klaar voor de toekomst.

Vernieuwd station

Een station moet een veilige en aangename plek zijn. Dát kan een stuk beter bij station Arnhem Velperpoort. Hoogste tijd voor een update dus. De perrons worden volledig vernieuwd en gemoderniseerd. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes. En de wachtruimtes worden opgeknapt. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Ook werken we aan het spoor: het stuk richting Arnhem Centraal wordt vernieuwd.

Beter toegankelijk, meer ruimte

ProRail plaatst liften naar de perrons. Daardoor zijn na de verbouwing de perrons beter toegankelijk. Voor iedereen, maar met name voor mensen met een beperkte mobiliteit. En door de trap naar perron 1 te verbreden is er straks meer ruimte voor reizigers, zodat die makkelijker van en naar het perron kunnen komen. Ook op drukke momenten.

Aantrekkelijke stationsomgeving

De gemeente Arnhem heeft de stationsomgeving mooier en aantrekkelijker gemaakt. Met meer plaats voor fietsen, en ruimte voor terrassen en kleine evenementen. Ook de verlichting is aangepakt. Daarmee is het stationsgebied veiliger en overzichtelijker.

Planning

In februari 2020 is aannemer Van Spijker Infrabouw gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het meest ingrijpende werk heeft in maart jl. plaatsgevonden en zal in augustus gebeuren. Omwonenden en reizigers zullen dit zeker merken. Wij doen er alles aan om de overlast te beperken en vooral om u goed te informeren.

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden tijdens de coronacrisis volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van hygiënische middelen.

Het laatste nieuws

Ondanks Corona aannemer in Arnhem uit de startblokken

Arnhem Velperpoort
Ook aannemer Van Spijker Infrabouw treft de noodzakelijk Corona maatregelen
In het afgelopen weekend reden er minder treinen tussen Arnhem Centraal en Zutphen. Ondanks de situatie met het Coronavirus zette aannemer van Spijker Infrabouw dit weekend in opdracht van ProRail een belangrijke stap in de vernieuwing van station Arnhem Velperpoort. De spoordijk wordt verbreed en opgeknapt, zodat straks de nieuwe perrons aangelegd kunnen worden.
Gepubliceerd op

ProRail vernieuwt station Arnhem Velperpoort

Ontwerp voor het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.
Ontwerp voor het vernieuwde station Arnhem Velperpoort.
Station Arnhem Velperpoort wordt beter: ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Hierdoor is het Arnhemse station straks veel beter toegankelijk voor alle gebruikers. De gemeente investeert in het gebied rond het station. Een omwonende: ‘het wordt mooi, dat mag ook wel eens gezegd!’.
Gepubliceerd op