Werkzaamheden station Emmen Zuid van start

Nieuws

25 september 2020

In opdracht van de provincie Drenthe legt ProRail met aannemer VolkerRail een extra spoor en een tweede perron aan. Door het nieuwe spoor kan de dienstregeling van de Vechtdallijnen worden verbeterd. Treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks passeren bij station Emmen Zuid. Treinreizigers zijn hierdoor minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle.

Station Emmen Zuid

In de onderdoorgang Nieuw Amsterdamsestraat komen trapopgangen naar de beide perrons. Ook zijn de perrons via hellingbanen bereikbaar. Het nieuwe perron krijgt een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het huidige perron. De gemeente Emmen legt een nieuw voorplein aan de zuidzijde aan. Deze werkzaamheden worden in de laatste fase van het project uitgevoerd en staan gepland voor september 2021.

Weekendwerk

De werkzaamheden vinden hoofdzakelijk overdag plaats. Daarnaast zijn vier perioden gepland waarin aaneengesloten gewerkt wordt. Dan rijden er vanwege de werkzaamheden ook geen treinen. Het gaat dit jaar om het weekend van 8 november. In 2021 volgen werkzaamheden tijdens het Pinksterweekend, een aantal dagen in de zomer en in het najaar. In december 2021 is het project gereed.
Meer informatie over de werkzaamheden is in de loop van de uitvoering te vinden op de projectpagina.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers