Werkzaamheden tussen Den Haag en Leiden dit weekend

Nieuws

24 januari 2024

Op 27 en 28 januari werken we samen met aannemer BAM aan het spoor bij Den Haag Centraal. Ook tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal zijn we aan het werk. De dienstregeling is daarom op deze dagen aangepast. Er rijden bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal.

Oude sporen vervangen

Op Den Haag Centraal werken we verder aan de sporen 11 en 12. We plaatsen een nieuw wissel en vervangen een deel van de oude sporen. Ook werken we aan de bovenleiding, treinbeveiliging, kabels en leidingen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de vernieuwing en andere indeling van de sporen. De aanpassingen gaan ervoor zorgen dat je in de toekomst nog makkelijker en sneller de trein kunt pakken.

Tegelijkertijd werkt de gemeente Den Haag aan het busplatform van Den Haag Centraal. Dit busplatform ligt boven de sporen. Het beton van het platform is op verschillende plekken beschadigd. Dit moet worden hersteld vanaf de onderkant: vanaf de sporen en perrons. In hetzelfde weekend werken we ook aan het spoor tussen Den Haag Mariahoeve en Leiden. Deze werkzaamheden zijn nodig om het spoor in goede staat te houden. We vervangen onder andere spoor, dwarsliggers en ballast. Ook werken we aan de bovenleiding.

Vervangend vervoer

Zaterdag 27 en zondag 28 januari rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal. NS zet bussen in. Kijk een reisplanner voor vertrek voor actuele reisinformatie.

Check de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers