Werkzaamheden tussen Gouda en Den Haag

Nieuws

9 april 2024

ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april aan het spoor tussen Gouda en Den Haag. We vernieuwen onder andere een tweetal duikers bij Bleiswijk. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Ook werken we op verschillende plekken aan de bovenleiding.

Nieuwe duikers

Aannemer Dura Vermeer vervangt voor ProRail in totaal vijf duikers, waarvan er drie al vorig jaar zijn vernieuwd. De laatste twee volgen nu. Dit werk gaat dag en nacht door van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 april.

Het spoor waar de duikers onderdoor lopen, bevindt zich in een vrij ontoegankelijk gebied voor bouwverkeer. Om met het nodige materieel op locatie te kunnen komen, hebben we tijdelijk wegen aangelegd door het aangrenzende land. We halen het spoor weg, slopen de huidige duikers en plaatsen er nieuwe, moderne duikers voor in de plaats. Vervolgens leggen we het spoor terug en werken we de duikers af. De omgeving wordt vervolgens weer teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Andere werkzaamheden

In dezelfde treinvrije periode werken we ook op andere plekken aan het spoor. Ten westen van Gouda vernieuwen we een deel van het spoor. De spoorstaven zijn daar aan vervanging toe. Op 13 en 16 april en ook in het weekend van 20 en 21 april werken we daarnaast aan de bovenleiding tussen Den Haag en Gouda.

Reizen met de trein

Van zaterdag 13 april tot en met vrijdag 19 april rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. Zaterdag 20 en zondag 21 april rijden er in de ochtend geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers