Werkzaamheden Zevenbergen 30 september van start

Nieuws

12 september 2023

In Zevenbergen gaat ProRail van 30 september tot en met 11 oktober aan het werk op het spoor. Na deze werkzaamheden kunnen reizigers weer gebruik maken van Sprinters die stoppen op station Zevenbergen.

Wat gaan we doen?

De werkzaamheden lopen vanaf overweg De Langeweg/N285 tot en met het spoor evenwijdig aan de wijk Bosselaar Zuid. We verwijderen meerdere wissels en het derde spoor. Na deze werkzaamheden klopt de situatie buiten weer met de interne beveiligingssystemen van ProRail. Dan kunnen de Sprinters weer stoppen op station Zevenbergen. Ook voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit.  

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. Het vervangend busvervoer wordt voortgezet tot en met 11 oktober. Wilt u reizen met het ov? Kijk dan voor actuele reisinformatie op ns.nl. Of raadpleeg de NS-app voor een reisadvies op maat, of telefonisch via 088 6721290.  

De overwegen De Langeweg/N285 en Hazeldonkse Zandweg zijn open tijdens de werkzaamheden. Voor de overweg Hazeldonkse Zandweg geldt dat deze mogelijk enkele keren kort dicht gaat, wanneer dit nodig is voor de werkzaamheden. Bijvoorbeeld wanneer er materiaal aan- of afgevoerd moet worden.

Werk aan het spoor in 2024 

Met de onderhoudswerkzaamheden verbeteren we het spoor in Zevenbergen. In 2024 wil ProRail grootschalige werkzaamheden gaan uitvoeren om de grond onder het spoor te verbeteren. We gaan dan het spoor verwijderen, de ondergrond van het spoor vernieuwen en het spoor opnieuw opbouwen. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting plaats in het najaar van 2024.

Geluidsschermen

In de komende jaren gaat ook de bouw van geluidsschermen langs het spoor starten. Over de precieze uitwerking van die geluidsschermen zijn we op dit moment nog met omwonenden, de klankbordgroep Spoor Moerdijk en de gemeente in gesprek. De geluidsschermen worden gebouwd vanuit het programma MJPG (Meerjarenprogramma Geluidsanering). 

Meer informatie: Meer informatie:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers