Wintermaatregelen in Limburg en Zuidoost-Noord-Brabant

Nieuws

16 januari 2024

Woensdag 17 januari wordt weer sneeuwval verwacht, met het zwaartepunt in Limburg en Zuidoost-Noord-Brabant. Om reizigers een betrouwbare en veilige reis te bieden, rijden er de hele dag twee in plaats van vier Intercity’s per uur tussen Utrecht en Sittard.

Minder Intercity's

Met deze maatregel ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Ook verkleinen we zo de kans dat storingen in Limburg elders in het land tot hinder leiden. Omdat er minder Intercity’s rijden heeft een deel van de reizigers tussen de Randstad en Limburg te maken met een extra overstap. De extra reistijd bedraagt dan 15 minuten.

Voorzorgsmaatregelen

NS zet extra medewerkers in op stations. ProRail houdt morgen storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen kunnen treinen uitvallen, kan het drukker zijn dan u gewend bent of kan vertraging ontstaan. NS, Arriva en ProRail werken er hard aan om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Winters weer kan tot hinder leiden voor treinreizigers en verladers. Wij raden reizigers aan vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen of meldingen aan te zetten in de reizigersapp van NS.

Check je reis Check je reis

Winters weer

Het spoor is kwetsbaar voor sneeuw en strenge vorst. Daarom nemen we maatregelen om het spoor zo goed mogelijk te wapenen tegen winters weer. Dat doen we tijdens de winter, maar ook al daarvoor.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers