Wisselstoring in Deventer

Nieuws

11 oktober 2021

Tussen stations Deventer en Deventer Colmschate is een vervelende storing. Een wissel in het spoor is defect. Helaas ondervinden reizigers hier hinder van met langere reistijd. We werken er met alle mensen en middelen aan om het zo snel mogelijk op te lossen.

Update | 11-10-2021

Terugkerend

Het defecte wissel kan niet goed door de treinverkeersleiding worden bestuurd. Sinds 7 oktober schiet die storing er soms in en werken we aan herstel. Hoewel tussentijds treinverkeer deels mogelijk is geweest, zit het vinden van de definitieve oplossing ontzettend tegen. Want het probleem blijft na verloop van tijd terugkomen. Zo ook maandag 11 oktober.

Specialisten ingeschakeld

We vervingen al diverse kabels en andere onderdelen. Ook hebben we allerlei aansluitingen nagekeken en doorgemeten. We resetten systemen en schakelen specialisten van aannemers en leveranciers in. Dat bood vervelend genoeg tot nu toe onvoldoende oplossing. Maar we blijven net zolang doorwerken totdat we het wissel wel weer normaal kunnen gebruiken en aansturen.

Hinder voor reizigers

Helaas hebben reizigers op dit traject ook vandaag met behoorlijke overlast te maken. We weten nog niet wanneer het probleem is opgelost. Met een tijdelijke aanpassing is treinverkeer naar Almelo wel weer mogelijk. Overigens zet de vervoerder vervangende bussen in. Advies is om voor vertrek je reisplanner te raadplegen.

Check een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers