Woordvoerder Andy Wiemer is CommunicatieTalent van het Jaar

Nieuws

16 juni 2020

Andy Wiemer, landelijk woordvoerder bij ProRail, is door brancheorganisatie Logeion en communicatiecollega's gekozen tot CommunicatieTalent van 2020. Andy (29) verdiende de prestigieuze titel met zijn pitch over open en transparante communicatie en regievoering over eigen berichtgeving.

Transparantie tijdens storm Ciara

Als voorbeeld vertelde Andy over de berichtgeving van ProRail rond de storm Ciara, in februari van dit jaar. “Tijdens storm Ciara heb ik van minuut tot minuut via een liveblog op ProRail.nl en de social media-kanalen ieder incident gecommuniceerd om een gedetailleerd beeld te geven van wat er bij een storm precies op het spoor gebeurt.” Hij merkte dat het impact had.

“Het heeft Nederland inzicht gegeven in hoe groot de opgave is bij zo’n storm in plaats van dat er onbegrip is over storingen die hierdoor ontstaan. Hierdoor hadden we regie over de berichtgeving en waren we niet afhankelijk van de ‘officiële’ nieuwskanalen. Integendeel, journalisten hielden ons liveblog in de gaten om Nederland nog verder te informeren.”

Kracht van goede woordvoering

De vakjury van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie van communicatieprofessionals, mag zelf zes stemmen uitbrengen. De zevende stem wordt bepaald op basis van stemmen van het publiek.

ProRail is blij met de prijs van Andy. “Ik ben ongelooflijk trots op de prestaties van Andy. Woordvoering bij ProRail is van groot belang voor de reputatie van het spoor. Andy laat samen met zijn collega’s zien wat de kracht van goede woordvoering is. Hij ziet kansen waar andere bedreigingen zien en toont aan dat je ook met moeilijke onderwerpen je reputatie kan versterken,” aldus zijn manager en hoofd media- en publieksvoorlichting Gjalt Rameijer.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers