Zaterdag 2 juni: kom naar de Dag van de Bouw

Nieuws

1 juni 2018

De Dag van de Bouw biedt een unieke kans om van dichtbij een kijkje te nemen op vijf verschillende bouwplaatsen van ProRail: stationsgebied Driebergen - Zeist, Veenendaal, het nieuwe station Lansingerland - Zoetermeer, Zuidasdok en Amsterdam Amstel. Met veel bouwtechnische hoogstandjes.

Tijdens de Dag van de Bouw  mag iedereen een kijkje komen nemen op de bouwlocaties en vragen stellen aan projectleden. Er zijn informatiekraampjes, rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Op alledrie de locaties gaat de bouwplaats om zaterdag om 10 uur open. Van harte welkom!

Over station Lansingerland - Zoetermeer

Met een viaduct over de A12 worden bij station Lansingerland-Zoetermeer straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbonden. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. ProRail werkt in opdracht van de gemeente Zoetermeer aan het spoor, de bovenleidingen en de beveiliging van de sporen voor het nieuwe station.
Begin december wordt het station geopend.

Over de ondertunneling in Veenendaal

In Veenendaal is net begonnen aan de bouw van twee onderdoorgangen. Het spoor bij Veenendaal wordt daarmee in de toekomst veiliger. En het verkeer kan beter doorstromen. Veenendaal krijgt namelijk twee tunnels onder het spoor door: een fietstunnel bij de Nieuweweg-Noord en een autotunnel in het verlengde van de Voorpoort. Zij gaan de bestaande overweg Nieuweweg-Noord/Klompersteeg vervangen. Op 2 juni zijn medewerkers van BAM aanwezig om u alles te vertellen over de bouw en u ziet de artist impressions van hoe het straks gaat worden. Er zijn tevens leuke activiteiten voor de kinderen.

Over stationsgebied Driebergen-Zeist

Ook stationsgebied Driebergen-Zeist wordt compleet vernieuwd. Wie vanaf perron 1 naar beneden kijkt, kijkt direct in de bouwkuip van 12 meter diep. Er wordt hard gewerkt aan de tunnelbak, damwanden, onderwaterbeton, waterglasinjecties en het uitgraven van bouwkuipen. Tijdens de Dag van de Bouw is van dichtbij alles te bezichtigen. Duikers die met onderwaterbeton werken geven zelfs een demo in een aquarium en er is een lasdemonstratie.

Over ZuidasDok

Zuidasdok gaat zorgen voor betere bereikbaarheid van Zuidas en van de noordelijke Randstad. De A10 Zuid gaat van vier naar zes rijstroken en verdwijnt in het hart van Zuidas onder de grond. Station Amsterdam Zuid wordt compleet vernieuwd. Verschillende vormen van (openbaar) vervoer komen er straks samen. Het stationsgebied krijgt een nieuwe, groene inrichting.

 Op 2 juni brengt een elektrisch treintje bezoekers langs de activiteiten en de deelnemende bouwplaatsen. Zoals bijvoorbeeld de bouwkeet van aannemerscombinatie ZuidPlus, die Zuidasdok gaat bouwen. In de keet hoort en ziet u er alles over. In de passage onder station Amsterdam Zuid kun je in de toekomst kijken door middel van 3D-beelden. Genoeg reden om even langs de komen!  Bezoek de website van Zuidas (link is external) voor meer informatie over het programma.

Over station Amsterdam Amstel

Station Amsterdam Amstel en de directe omgeving wordt in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de Vervoerregio Amsterdam en NS grondig gerenoveerd en heringericht. Met als zichtbaar resultaat: een prachtig opgeknapte monumentale hal (uit 1939), goed ingerichte perrons, een grotere fietstenstalling, de aanleg van een nieuw stationsplein én nieuwe bus- en tramhaltes. In 2023 zijn alle werkzaamheden klaar.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers