Treinverkeer van en naar Schiphol weer opgestart

Nieuws

20 maart 2024

In de vroege ochtend van woensdag 20 maart was er zeer beperkt treinverkeer van en naar station Schiphol Airport mogelijk. Dat kwam door een wisselstoring. Inmiddels is die storing verholpen en wordt de dienstregeling weer opgestart.

Update | 08.55 uur

De wisselstoring, die de oorzaak was van het beperkt treinverkeer naar Schiphol Airport, is verholpen. De dienstregeling wordt vanaf 09.30 uur weer opgestart. Het kan nog even duren voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden. Dat heeft te maken met de gevolgen van de storing. De storing zat in een beveiligingssysteem van de wissels.

We vinden het vervelend dat dit voor ongemak heeft gezorgd voor reizigers. Het advies blijft om voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Bericht | 06.50 uur

Door de werkzaamheden aan de bovenleiding reden er gisterenavond en in de ochtend al minder treinen van en naar Amsterdam Schiphol. De wisselstoring staat daar los van en zorgt ervoor dat het treinverkeer verder wordt verstoord. Op dit moment rijden er daarom geen treinen naar Schiphol vanuit alle Amsterdamse treinstations. Dat betekent dat er zeer beperkt treinen naar Schiphol rijden.

Wisselstoring

Wissels zorgen ervoor dat treinen van spoor en richting kunnen veranderen. De mechanisch beweegbare delen moeten foutloos en volledig in de juiste positie zijn ingesteld. Als dat niet lukt, is er een wisselstoring. De trein mag dan niet over het wissel rijden.

Lees over dit onderwerp Lees over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers