Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Zes dagen werk aan het spoor in ’t Harde

Nieuws

21 maart 2024

Aannemer Swietelsky werkt in opdracht van ProRail aan het spoor bij ’t Harde. We vernieuwen het spoor, vervangen een wissel en de wisselverwarming. Van woensdag 27 maart tot en met maandag 1 april rijden er geen treinen. Van dinsdag 26 maart 21.00 uur tot en met donderdag 28 maart 23.00 uur is de overweg Eperweg afgesloten.

Spoorvernieuwing

Rondom station ’t Harde vernieuwen we het spoor. We vervangen spoorstaven, bovenleiding, ballast, kabels en leidingen. Daarnaast vernieuwen we ook de overweg Eperweg, door nieuwe spoorstaven te leggen. Hiervoor gebruiken we diverse machines op het spoor, zoals een stopmachine en een ballasttrein. Deze machines kunnen overlast veroorzaken, in de vorm van geluid en licht.

Ten oosten van het station vervangen we een wissel en vernieuwen we de wisselverwarming. De nieuwe wisselverwarming werkt elektrisch. Zo zorgen we dat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Foto van de stationsomgeving 't Harde
Foto van de stationsomgeving 't Harde

Overweg afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de overweg op de Eperweg twee dagen afgesloten. Dat is in de periode van dinsdag 26 maart van 21.00 uur tot en met donderdag 28 maart 23.00 uur. Autoverkeer kan dan geen gebruik maken van de overweg en moet omrijden. Voetgangers kunnen via een gecontroleerde overweg oversteken, met hulp van verkeersregelaars. Fietsers kunnen hiervan ook gebruik maken, maar met de fiets aan de hand. De verkeersregelaars zijn 24/7 aanwezig. Met de hulpdiensten zijn aparte afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. De overweg is vanaf het Paasweekend weer opengesteld en beschikbaar.

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Wil je reizen met het ov? Raadpleeg dan voor actuele reisinformatie een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers