Zes dagen werk in Hengelo en Oldenzaal

Nieuws

Gepubliceerd op 21 april 2022

Van vrijdag 29 april tot en met woensdagochtend 4 mei werkt ProRail aan het spoor in Hengelo en Oldenzaal. In dezelfde periode worden er schilderwerkzaamheden uitgevoerd aan een spoorbrug in de Lutte en een spoorviaduct in Hengelo. Tijdens de werkzaamheden zetten NS en Keolis vervangend busvervoer in.

Spoorstaven, ballast en dwarsliggers

In Nederland rijden steeds meer treinen. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor nu en in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor dit toenemende treinverkeer. Daarom vernieuwt Dura Vermeer rondom station Hengelo de spoorstaven, het ballastgrind en de dwarsliggers. Op het traject Hengelo-Enschede vernieuwt de aannemer de onderdelen van de bovenleiding en worden twee overwegen aangepast.

Op de spoorlijn Hengelo-Oldenzaal worden ook drie overwegen vernieuwd. In Oldenzaal passen we wissels aan en verwijderen we een oud spoor. Zo zorgen we ervoor dat treinen soepel door kunnen blijven rijden.

Spoorvernieuwing

Samen met erkende spooraannemers vernieuwen wij het spoor, wissels en stations. Technische innovaties maken onze werkzaamheden steeds efficiënter, veiliger en sneller.

Lees over spoorvernieuwing

Onderhoud aan viaduct en spoorbrug

In Hengelo en De Lutte knappen we een viaduct en spoorbrug op. Spoorviaducten, spoorbruggen en tunnels worden intensief gebruikt. Daarom is er onderhoud nodig aan deze bouwwerken. ProRail noemt dit conserveringswerkzaamheden. Onder deze werkzaamheden vallen het schoonmaken, schilderen en vervangen van onderdelen waar dat nodig is. Zo kunnen de bouwwerken weer jaren mee.

Tijdens de werkzaamheden is de dienstregeling aangepast en rijden er op de trajecten bussen in plaats van treinen. Vervoerders NS en Keolis raden reizigers aan voor vertrek de reisplanner of NS-app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers