Zeven dagen en nachten werkzaamheden in Amersfoort

Nieuws

Gepubliceerd op 25 juli 2022

Van zondagavond 24 juli 2022 23.00 uur tot maandagochtend 1 augustus 06.00 uur werken we aan het spoor op en rond station Amersfoort Centraal en de PON lijn. Dura Vermeer voert de werkzaamheden voor ons uit.

Wat gaan we doen?

We gaan op Amersfoort Centraal bij spoor 4 de dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en het overpad vernieuwen. Het perron bij spoor 2 wordt verlaagd om de toegankelijkheid van nieuwe treinen te vergroten. Bij het Smallepad vernieuwen we zes wissels en de overweg. Ten slotte vernieuwen we het spoor van de PON lijn en de overweg bij de Leusderweg. 

Omleidingen

Om veilig te kunnen werken, zijn er tijdens de werkzaamheden een aantal plekken voor alle verkeer afgesloten, met uitzondering van hulpdiensten. De overweg bij de Utrechtseweg blijft wel open.

Afsluitingen

  • De fiets- en voetgangersoversteek bij het Smallepad;

  • Achterom;

  • De Kersenbaan van station Amersfoort Centraal tot aan de overweg Utrechtseweg:

Van zondag 24 juli 23.00 uur t/m maandag 1 augustus 06.00 uur.

  • De fietsenstalling bij het Smallepad:

Van donderdag 21 juli 07:00 uur t/m dinsdag 2 augustus 06:00 uur.

  • De Kersenbaan van de overweg Utrechtseweg tot de overweg Leusderweg:

Van zondag 24 juli 23:00 uur t/m donderdag 28 juli 06:00 uur.

  • De overweg Leusderweg:

Van zondag 24 juli 23:00 uur t/m woensdag 27 juli 06:00 uur.

Het verkeer wordt met behulp van tijdelijke bewegwijzering omgeleid. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Gevolgen voor het treinverkeer 

Van woensdag 27 juli tot maandagochtend 1 augustus 2022 rijden er geen treinen maar bussen tussen Utrecht Overvecht en Amersfoort. Raadpleeg voor vertrek de reisplanner van NS.

Vernieuwing van Amersfoort

Tot en met het jaar 2026 vinden er verschillende werkzaamheden en vernieuwingen aan het spoor, emplacement en station van Amersfoort Centraal plaats. Daarmee zorgen we ervoor dat de treinen ook in de toekomst betrouwbaar en veilig kunnen blijven rijden.

Om het voor bewoners inzichtelijk te maken, hebben we een online projectpagina gemaakt met een interactieve kaart. Daarop zie je wat we doen, waar we werken en in welke periode. Kijk op www.prorail.nl/amersfoort voor meer informatie.

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers