Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Zigzaghekken bij overpad station Deurne

Nieuws

13 oktober 2020

Er komen zigzaghekken bij het overpad van station Deurne. ProRail heeft dit besloten in overleg met de gemeente Deurne. Fietsers zorgen hier regelmatig voor gevaarlijke situaties. Zij worden straks gedwongen om af te stappen en met de fiets aan de hand over te steken. Op lange termijn willen ProRail en de gemeente de mogelijkheden voor een veilige verbinding onderzoeken zoals bijvoorbeeld een tunnel voor fietsers.

Gevaarlijke situaties

Het overpad in Deurne wordt dagelijks gebruikt door fietsers. Dit ondanks de borden bij het station waarmee fietsers verzocht worden om af te stappen. De combinatie van voetgangers en fietsers leidt regelmatig tot (levens)gevaarlijke situaties, terwijl het overpad alleen is bedoeld voor reizigers. Machinisten schrikken zit rot en maken vervolgens bij ProRail melding van bijna-ongelukken.

Met de plaatsing van zigzaghekken willen ProRail en de gemeente ervoor zorgen dat fietsers het overpad voortaan lopend oversteken. Op het spoor rijden steeds meer treinen en veilig gebruik van het overpad is van levensbelang! 

Ander oplossing in de toekomst

Op lange termijn willen ProRail en de gemeente de barrièrewerking van het spoor helemaal opheffen. Dat is vastgelegd in een intentieverklaring. Daarin staat dat de gemeente een quickscan gaat doen naar mogelijke alternatieven voor het overpad en kijken hoe de kosten hiervoor gedekt kunnen worden.

ProRail onderzoekt zelf ook of er programma's en gelden beschikbaar zijn die voor een veilige verbinding kunnen worden ingezet. Hierover zullen ProRail en de gemeente periodiek overleggen. Beide partijen hebben de intentie om medio 2021 meer duidelijkheid te hebben. 

Wanneer staan de zigzaghekken er? 

Nu de handtekeningen zijn gezet, gaat ProRail binnen enkele weken over tot plaatsing van de zigzaghekken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers