Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Zo zien de vernieuwde sporen 11 en 12 op Den Haag Centraal eruit

Nieuws

29 november 2023

De sporen 11 en 12 op station Den Haag Centraal worden sinds 2 november vernieuwd. Deze twee sporen waren al een aantal jaren niet meer in gebruik, maar daar komt verandering in. We gaan ervoor zorgen dat reizigers straks ook weer vanaf spoor 11 en 12 kunnen opstappen. Achter de bouwschutting zijn inmiddels alle bovenleidingen, sporen, dwarsliggers en ballast vervangen.

 • Het loshalen van de spoorklemmen op spoor 12
  Het loshalen van de spoorklemmen op spoor 12
 • De nieuwe ballast ligt klaar voor spoor 12
  De nieuwe ballast ligt klaar voor spoor 12
 • Om stofoverlast te voorkomen wordt de ballast nat gehouden
  Om stofoverlast te voorkomen wordt de ballast nat gehouden
 • Het stellen van dwarsliggers
  Het stellen van dwarsliggers
 • Tijdens de werkzaamheden blijven de treinen zoveel mogelijk rijden
  Tijdens de werkzaamheden blijven de treinen zoveel mogelijk rijden

Planning project wijzigt

ProRail is bezig met de invoering van een nieuw type sein. Omdat er problemen zijn met de goedkeuring van die seinen, mogen deze nog niet gebruikt worden. Dat betekent dat we een deel van de werkzaamheden op Den Haag Centraal moeten uitstellen. Wij brengen op dit moment in kaart welke onderdelen van de werkzaamheden moeten worden verplaatst en welke onderdelen wel door kunnen gaan. Naar verwachting wordt dit eind 2023 duidelijk.

Ombouw Den Haag Centraal

Het vernieuwen van de sporen 11 en 12 is onderdeel van het project Ombouw Emplacement Den Haag Centraal. ProRail werkt aan een andere inrichting van de spoorinfra zodat reizigers straks nog makkelijker de trein pakken en comfortabeler reizen. We werken aan een betrouwbaardere dienstregeling en willen meer treinverkeer mogelijk maken.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers