Zomertijd. Komend weekend is een uurtje korter!

Nieuws

29 maart 2019

Aan het weer is het nog niet echt te merken, maar toch is het zo ver. Komend weekend gaat de zomertijd in en is het weekend een uurtje korter. De bijna 3500 stationsklokken in Nederland worden in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart om 2:00 een uur vooruitgezet.

Het vooruitzetten van de klokken is een fluitje van een cent. Dit gaat volautomatisch en daar komt dus geen mens bij aan te pas. En omdat de klok om 2 uur ‘s nachts een uur vooruitgaat, is er bijna niemand die dat merkt. Enkel nachtelijke reizigers en de conducteurs en machinisten die dan werken, zijn er getuige van.

3500 stationsklokken

In totaal zijn er op de ruim 400 stations bijna 3500 stationsklokken aanwezig. Ongeveer 1850 klokken zijn gekoppeld aan de schermen met reisinformatie.1640 stationsklokken zijn vrijstaand. Die staan vaak op palen, hangen onder een perronkap of zijn te vinden aan de gevel van een station.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers