Werkzaamheden Zuidasdok: bezoek de Zomer Keet

Nieuws

4 augustus 2023

Deze zomer gaat het werk aan project Zuidasdok gewoon door. Tussen 5 en 14 augustus is er minder treinverkeer rondom station Amsterdam Zuid. Ook gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. Vanaf 20 juli staat er een speciaal ingerichte keet op het Gustav Mahlerplein: de Zuidas Zomer Keet. Daar vertellen onze projectmedewerkers alles over deze zomerwerkzaamheden. Ook zijn rondleidingen, workshops en ritjes in een tuktuk.

Twee gigantische dakdelen

Het project Zuidasdok schuift in deze periode twee gigantische dakdelen op hun plek voor de extra reizigerspassage van dit station: de Brittenpassage. Dat zorgt voor overlast, maar gelukkig staat daar ook vertier en ontspanning tegenover. Vanuit het tijdelijke informatiecentrum, de Zuidas Zomer Keet op het Mahlerplein, is van alles te beleven voor jong en oud. 

Bekijk hier het programma van de Zuidas Zomer Keet Bekijk hier het programma van de Zuidas Zomer Keet

Greep uit de activiteiten

Spektakel vanaf het perron

In augustus graven we de A10 af over een lengte van zo’n 100 meter. Vanaf het perron bieden we een kijkje op de werkzaamheden in de bouwkuip. Uiteraard inclusief toelichting van een van onze (bouw)experts. 
Datum: 7, 9 en 11 augustus

Wandel door Valley

Het inmiddels vermaarde Valley sleept de ene na de andere architectuurprijs in de wacht. Tijdens onze rondleiding krijg je de kans om de eyecatcher van Zuidas van dichtbij én van binnenuit te bewonderen. Met onze gids ga je de vallei op en het atrium in. 
Datum: 4 augustus

Nog veel meer

In en om de Zomer Keet is nog veel meer te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de oude rechtbank, waarvan de deuren speciaal voor ons opengaan (vergeet je camera niet). Laat je leiden langs kunst in de openbare ruimte van Zuidas. Of stap op de fiets voor een fietsrit naar knooppunt De Nieuwe Meer of knooppunt Amstel. Reis door het hoofd van de architecten van Zuidasdok of bouw je eigen maquette (vanaf 6 jaar). Iedereen is van harte welkom.

Schrijf je hier in voor de activiteiten Schrijf je hier in voor de activiteiten

Verbouwing station Amsterdam Zuid

Station Amsterdam Zuid verwerkt nu al ruim 80.000 reizigers per dag. Met de komst van de Noord/Zuidlijn in 2018 en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad worden dat er zeker drie keer zoveel: 250.000 reizigers per dag in 2030.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers