Aan de slag met onderdoorgang Coevorden

In de afgelopen maanden werd het al zichtbaar, ProRail gaat in Coevorden aan de slag met het stationsgebied. Samen met de gemeente werken we aan de bouw van een tunnel onder het spoor voor voetgangers bij het station van Coevorden.
Bestuurders geven bij Coevorden het startsein voor de bouw van de aanleg van een nieuwe onderdoorgang.
Bestuurders geven bij Coevorden het startsein voor de bouw van de aanleg van een nieuwe onderdoorgang.

Startsein gegeven

Vrijdag, in alle vroegte gaven gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden, directeur Integrale Regio Projecten David
van Dasier van Heijmans en regiodirecteur Kees Rutten van ProRail het officiële startsein voor de bouw van een nieuwe onderdoorgang in het centrum van Coevorden.

Verbinding centrum met Holwert

De tunnel verbindt straks het centrum van Coevorden met de Holwert, de wijk ‘achter’ het spoor. Met één doel: een aantrekkelijke omgeving realiseren waar het prettig is om te verblijven en waar
(gemotoriseerd) verkeer niet langer de boventoon voert. De tunnel komt eind 2019 gereed, de hele stationsomgeving in de loop van 2020.

Jaren van voorbereidende werkzaamheden

In de afgelopen jaren werden hiervoor al de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. In 2016 bouwden we mee aan de spoorboog vlak buiten Coevorden, waardoor de goederentreinen niet meer in het centrum hoeven te keren. De hierdoor in onbruik geraakte sporen werden afgelopen zomer opgeruimd, ook werd een spoor vernieuwd en geelektrifceerd. De ruimte die nu vrijkomt biedt ruimte aan nieuwe inrichting van de omgeving en aan de nieuwe tunnel onder het spoor.

Gepubliceerd op