Station Rotterdam Blaak blinkt weer

Station Rotterdam Blaak verkeert weer in blinkende staat. De laatste jaren zag de bijzondere kap van het reizigersknooppunt er nogal groezelig uit. Vervanging en grondige schoonmaak doen wonderen, zo blijkt.

ProRail en aannemer Kuurman West BV hebben de verweerde en vies geworden transparante panelen vervangen en het metalen framewerk schoongemaakt en geschilderd. Dat was een arbeidsintensief karwei, omdat de panelen veel verschillende groottes hebben. Dat betekende dat die iedere keer weer op maat moesten worden gemaakt.

Afbouwen steigers en ander werk

De komende weken gebruiken we nog om de enorme steigers in en om het station af te bouwen. Daarna volgt alweer een nieuw karwei. Zo gaan we de bebording in het station vervangen zodat reizigers vanaf de treinperrons de metrovertrektijden zien en andersom. Dit weekend beginnen we ook met het aanpassen van de verlichting in het station. Daarnaast breken we de trappenhuizen open om reizigers meer overzicht te geven op de perrons. Dat werk doen we in samenspraak met de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse vervoerder RET.

Vernieuwd station Blaak medio 2018 gereed

Begin maart zijn we begonnen met de werkzaamheden. Medio dit jaar moet al het werk rondom Blaak af zijn. Om alles te kunnen doen, rijden er de komende tijd soms in het weekend geen treinen van en naar Blaak. Check de reisplanner voor vertrek.

Gepubliceerd op