Groenbeheer : Eikenprocessierups

De eikenprocessierups voelt zich steeds beter thuis in Nederland. In de zomermaanden hebben gemeenten in vrijwel heel Nederland moeite om de rups effectief te bestrijden.

Bestrijding

ProRail is eigenaar van een aantal eiken langs het spoor waarin de eikenprocessierups voorkomt. De plaag aanpakken is lastig vanwege de landelijke omvang.

Meldingen

Heb je last van eikenprocessierupsen in de directe omgeving van het spoor? Meld het dan bij onze afdeling Publieksvoorlichting. Onze voorlichters beoordelen elke melding zorgvuldig.

Overlast melden

Specialisten

Het bestrijden van de rups is werk voor specialisten. De vraag naar bestrijders is ’s zomers vaak zo groot dat ook gemeenten niet meer aan voldoende bestrijders kunnen komen. Daarom beperken wij de bestrijding tot plekken waar de hinder voor de omgeving het grootst is, zoals bij scholen, kinderdagverblijven en stations.

Advies

Wil je meer informatie over de bestrijding van de eikenprocessierups? Of wil je weten wat je er zelf tegen kunt doen? Lees meer op de websites van de GGD en het RIVM.

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers