Bouwen aan spooraansluiting Greenport Venlo

Nieuws

29 mei 2019

De komende vier dagen, van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni, plaatsen we in Venlo drie nieuwe wissels en passen we de bovenleiding aan. De werkzaamheden zijn onderdeel van de bouw van een nieuwe spooraansluiting in opdracht van het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra leggen in opdracht van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo circa 6 kilometer nieuw spoor aan. Dat leidt naar een nieuwe Railterminal van de Cabooter Group. Hier kunnen spoorgoederenvervoerders in de loop van 2020 hun containers laden en lossen. De komst van de railterminal is belangrijk voor de economische ontwikkeling van het bedrijventerrein Greenport Venlo; een logistieke hotspot op de grens met Duitsland. 

Geen of minder treinen

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Wij adviseren u daarom voor vertrek de reisplanner te raadplegen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers