Drie dagen spoorwerk bij Leiden Centraal

ProRail werkt van vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december volop aan het spoor bij Leiden Centraal. Treinreizigers die door station Leiden komen, kunnen daarom maar beter extra goed op de reisplanner letten en rekening houden met langere reistijden, drukkere treinen, omreisroutes en alternatief vervoer.
3-weekse spoorvernieuwing bij Leiden
Werkzaamheden bij station Leiden Centraal in het voorjaar van 2019 (archieffoto)

Leiden-Schiphol / Leiden-Haarlem

ProRail vervangt vier wissels en een van de sporen bij Leiden Centraal. Ook werken we aan een van de perrons en treffen we vast voorbereidingen voor langdurige werkzaamheden volgend voorjaar. Dit betekent geen treinverkeer tussen Leiden en Schiphol en beperkt treinverkeer tussen Leiden en Haarlem.

Noodzakelijk

Spoorvernieuwing en onderhoud zijn noodzakelijk om het spoor in goeie conditie te houden. De grote spoorvernieuwing op en rondom Leiden Centraal zorgt ervoor dat treinen veilig en op tijd blijven rijden. Bovendien maken we het spoor bij Leiden duurzamer door het gebruik van ecodwarsliggers. Met de aanpassing van de perrons zorgen we ervoor dat mensen met een functiebeperking in de toekomst zelfstandig de trein in kunnen. Het moment van de werkzaamheden stemmen wij af met vervoerders en gemeenten, om overlast te minimaliseren.

Reisplanner

Langere reistijden en drukkere treinen liggen echter altijd op de loer. Check daarom voor vertrek altijd de Reisplanner.

Gepubliceerd op