Alphen-Gouda: vernieuwing vier stations

ProRail pakt samen met aannemer Van Ooijen deze zomer vier stations aan langs het traject Gouda – Alphen aan den Rijn. In de maanden augustus en september moderniseren we in 23 dagen de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen. Ook voeren we op de stations de huisstijl van R-net in.

Facelift stations in tien dagen

De trein stopt tussen zaterdag 17 augustus en maandagochtend 9 september niet op station Waddinxveen-Noord. Dit komt omdat dit station ingrijpend verbouwd wordt. De andere drie stations pakken we aan tijdens een buitendienststelling van tien dagen. Tussen vrijdag 23 augustus en maandagochtend 2 september 5.00 uur rijden er geen treinen op dit traject. NS zet bussen in.

Reisgemak

In 2017 en 2018 voerden we al flinke verbeteringen door op het traject Gouda – Alphen aan den Rijn om reizigers meer comfort en reisgemak te bieden. Op het traject rijden nieuwe treinen, verhoogden we de frequentie van twee naar vier treinen per uur en verrezen er twee nieuwe stations: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Waddinxveen Noord

Het station Waddinxveen-Noord wordt volledig vernieuwd. Het krijgt nieuw meubilair, slimme ledverlichting en nieuwe perrons met een gelijkvloerse instap, zodat reizigers met een beperking zelfstandig in en uit kunnen stappen. Ook werkt de gemeente aan de herinrichting van het voorplein. Deze integrale aanpak zorgt voor een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang.  

Reizigers kunnen 23 dagen lang – van zaterdag 17 augustus tot maandagochtend 9 september – geen gebruikmaken van het station.

Alphen aan den Rijn

Op station Alphen aan den Rijn vervangen we het perronmeubilair, de verlichting en de omroepinstallatie. We kiezen hier voor slimme ledverlichting met bewegingssensoren. Zo nemen we de hinderlijke verlichting weg voor mens en dier. De verlichting op de perrons dimt automatisch als er langere tijd niemand aanwezig is.

Boskoop

ProRail laat op station Boskoop de perrons op de juiste hoogte brengen, zodat reizigers gelijkvloers de trein in en uit kunnen. Zo zorgen we ervoor dat de trein in de toekomst ook voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk is.

Daarnaast krijgt het station nieuwe verlichting, nieuwe bestrating en nieuwe abri’s (wachthokjes). En we maken de hellingbaan minder steil.

R-net

R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad en staat voor een betrouwbaar, frequent en comfortabel OV. Overheden en stadsregio’s werken samen om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde herkenbare openbaar vervoer te laten rijden.

Nieuws over dit project

Station Boskoop Snijdelwijk geopend met koffie en chocola

Regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail stond maandagochtend vroeg op Boskoop Snijdelwijk om het spiksplinternieuwe station te openen. Dat deed zij samen met vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Alphen aan den Rijn en NS. De eerste treinen stopten zondag 10 december op het station op de route Alphen - Gouda. Maandag was er koffie en chocola voor de reizigers.
Gepubliceerd op