Alphen aan den Rijn-Gouda : Vier stations aangepakt (Project gerealiseerd)

ProRail pakt samen met aannemer Van Ooijen vier stations aan langs het traject Alphen aan den Rijn-Gouda. We moderniseren in 23 dagen de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen. Ook voeren we op de stations de huisstijl van R-net in.

Locatie
Alphen aan den Rijn - Gouda
Startdatum
2019
Einddatum
2019

Facelift in tien dagen

De trein stopt tussen zaterdag 17 augustus en maandagochtend 9 september 2019 niet op station Waddinxveen-Noord. Dit komt omdat dit station ingrijpend verbouwd wordt. De andere drie stations pakken we aan tijdens een buitendienststelling van tien dagen. Tussen vrijdag 23 augustus en maandagochtend 2 september rijden er geen treinen op dit traject. NS zet bussen in.

Reisgemak

In 2017 en 2018 voerden we al flinke verbeteringen door op het traject Gouda – Alphen aan den Rijn om reizigers meer comfort en reisgemak te bieden. Op het traject rijden nieuwe treinen en verhoogden we de frequentie van twee naar vier treinen per uur. Ook bouwden we twee nieuwe stations: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Huisstijl R-net

Op de stations voeren we ook de huisstijl van R-net in. R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad en staat voor een betrouwbaar, frequent en comfortabel OV. Overheden en stadsregio’s werken samen om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde herkenbare openbaar vervoer te laten rijden.

Waddinxveen Noord

Het station Waddinxveen-Noord wordt volledig vernieuwd. Het krijgt nieuw meubilair en slimme ledverlichting. Ook bouwen we nieuwe perrons met een gelijkvloerse instap, zodat reizigers met een beperking zelfstandig in en uit kunnen stappen. Daarnaast werkt de gemeente aan de herinrichting van het voorplein. Deze integrale aanpak zorgt voor een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang.  

Reizigers kunnen 23 dagen lang – van zaterdag 17 augustus tot maandagochtend 9 september – geen gebruikmaken van het station.

Alphen aan den Rijn

Op station Alphen aan den Rijn vervangen we het perronmeubilair, de verlichting en de omroepinstallatie. We kiezen hier voor slimme ledverlichting met bewegingssensoren. Zo nemen we de hinderlijke verlichting weg voor mens en dier. De verlichting op de perrons dimt automatisch als er langere tijd niemand aanwezig is.

Boskoop

ProRail laat op station Boskoop de perrons op de juiste hoogte brengen, zodat reizigers gelijkvloers de trein in en uit kunnen. Zo zorgen we ervoor dat de trein in de toekomst ook voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk is.

Daarnaast krijgt het station nieuwe verlichting, nieuwe bestrating en nieuwe wachthokjes. En we maken de hellingbaan minder steil.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers