Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Amersfoort : Geen onderdoorgang, wel verbeteringen

Op vrijdag 1 juli 2022 is het nieuwe coalitieakkoord van Amersfoort gepresenteerd. Hierin is duidelijk geworden dat het nieuwe college alleen doorgaat met de diverse verbeteringen voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten. De oorspronkelijke plannen voor project Westelijke ontsluiting zullen daarmee niet doorgaan.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2 april 2024.
Locatie
Amersfoort
Startdatum
2020
Einddatum
Nog niet bekend

Project Westelijke ontsluiting

De Westelijke ontsluiting begon als een project om de bereikbaarheid aan de westkant van Amersfoort te verbeteren. Met het plan zouden de auto’s bij het traject Barchman Wuytierslaan-Daam Fockemalaan onder het spoor doorrijden en kregen fietsers en voetgangers een viaduct over het spoor heen. Ook waren er een ecoduct en faunapassages gepland.

Nieuwe plannen

Met het niet realiseren van de spooronderdoorgang eindigt ook de rol van ProRail in het project. Meer informatie over het vervolg is te vinden via de gemeente Amersfoort.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers