Assen : Onderdoorgang De Maten (Project gerealiseerd)

Prettig voor automobilisten, fietsers en voetgangers in Assen: dankzij de nieuwe onderdoorgang De Maten reizen zij nu sneller tussen het oosten en het westen van de stad. ProRail verbindde de Europaweg-Zuid met de Dennenweg en legde daarvoor twee autorijbanen, een fietspad en een voetpad aan.

Locatie
Assen
Startdatum
2018
Einddatum
2020

Zuid en oost verbonden

De gemeente Assen zocht naar een manier om het zuidelijke en oostelijke deel van de stad beter met elkaar verbinden. Een onderdoorgang, onder het spoor door, zorgt daar nu voor. Om de onderdoorgang te bouwen, lag het treinverkeer van en naar Assen twee weekenden stil.

In het weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 december 2018 heiden we palen en plaatsten we de damwanden. In het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 februari 2019 plaatsten we het wegdek van de onderdoorgang en legden we het spoor op dit tunneldek.

Bekijk: Timelapse: de bouw van onderdoorgang De Maten

Het tunneldek 

Het tunneldek maakten we van tevoren. En reden dat in één keer op zijn plaats. Daardoor lag het treinverkeer niet langer dan nodig stil en bleef de overlast beperkt.  

Groen gevoel 

Toen het tunneldek geplaatst was, legden we het spoor daarop aan. Daarna bleven we tot eind 2019 werken aan de onderdoorgang en de omgeving. Aan beide zijkanten zijn grashellingen gekomen. Die zorgen voor een groen en open gevoel. De tunnelwanden zelf werden van antracietgrijs natuursteen. 

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers