Boskoop Snijdelwijk

De trein pakken op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda is steeds makkelijker. Ook vanaf Boskoop Snijdelwijk. Want ProRail bouwde hier een nieuw station, met alle voorzieningen voor een prettige en comfortabele reis.
Impressie station Boskoop-Snijdelwijk

Prettig en veilig

Boskoop Snijdelwijk is een prettig en veilig treinstation. Via trappen en een hellingbaan is het perron goed bereikbaar. Wachten kan in de overdekte wachtruimte op het perron. Het stationsplein kreeg veel groen, een kaartautomaat, een kiss & ride-plek en fietsenstallingen. De overweg Snijdelwijklaan is zo aangepast, dat al het verkeer veilig kan wachten als de spoorbomen gesloten zijn.

R-net

ProRail bouwde nog een station op dit traject: Waddinxveen Triangel. Door de twee nieuwe stations werd dit traject nog aantrekkelijker voor reizigers. Sinds december 2016 rijden R-net treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda, sinds het najaar van 2017 rijden ze vier keer per uur. R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Reizigers kunnen daarmee rekenen op betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. 

Gereed

In het voorjaar van 2017 startte ProRail met de bouw van station Boskoop Snijdelwijk. Half december 2017 was het klaar. 

De twee nieuwe stations hebben wij gebouwd in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De bouw is onderdeel van de kwaliteitsverbetering van het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Hierbij werkt de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn. 

Nieuws

Nieuwe storing Alphen-Gouda opgelost

Storingsploeg van aannemer Bam-Infra op een overweg tussen Alphen aan den Rijn en Gouda na blikseminslag .
Storingsploeg van aannemer Bam-Infra op een overweg tussen Alphen aan den Rijn en Gouda na blikseminslag.
Als gevolg van een blikseminslag bij Waddinxveen woensdagochtend heeft zich vanochtend om tien uur een nieuwe storing voorgedaan tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Ook deze storing is inmiddels door medewerkers van ProRail en aannemer Bam Infra opgelost. Dat vlak na herstel van bliksemschade het treinverkeer opnieuw problemen ondervindt gebeurt jammer genoeg vaker na zulke omvangrijke problemen. Soms komen die storingen nog weken lang terug.
Gepubliceerd op