Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Coevorden - Bad Bentheim : Van Coevorden naar Bad Bentheim

Een bestaande reizigerstreinverbinding in Duitsland doortrekken naar Nederland. Dat is het doel van het project (Emmen-) Coevorden-Bad Bentheim (-Rheine). Hiervoor moet een bestaand goederenspoor van ongeveer 30 kilometer aangepast worden, zodat hier personentreinen kunnen gaan rijden.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 21 februari 2024.
Locatie
Coevorden - Bad Bentheim
Startdatum
2024
Einddatum
2026

Nieuw perron

In Coevorden bouwen we een nieuw perron. Ook passen we de sporen aan, zodat we met dit project ook de robuustheid verbeteren van de dienstregeling Zwolle-Emmen. Via de Vechtdallijn Emmen-Coevorden-Zwolle kun je straks in Coevorden overstappen op de Duitse trein naar Emlichheim, Nordhorn, Bad Bentheim en verder.

Kijk voor meer informatie over de lijn en wat we (waar) gaan doen, op onderstaande kaart.

Planning

We verwachten dat we in september 2024 alle benodigde toestemmingen voor de uitvoer het project hebben (integraal projectbesluit) en gaan dan over naar de realisatatiefase. De aanbesteding zal dan in dat najaar gestart worden. De aannemer voor dit project hopen we in het voorjaar van 2025 bekend te kunnen maken. De daadwerkelijke uitvoering van het project hebben we gepland staan in het najaar van 2026.

En ook: Land Niedersachsen, Landkreis Grafschaft Bentheim, gemeente Emmen, Samtgemeinde Emlichheim, Samtgemeinde Neuenhaus, Samtgemeinde Schüttorf, Stad Nordhorn en Stad Bad Bentheim.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers