Coevorden : Herinrichting stationsgebied (Project gerealiseerd)

Station Coevorden was het 'keerpunt' voor goederentreinen richting het Europapark. Treinen hoeven nu niet meer te keren en kunnen direct doorrijden naar het Europapark. Het stationsgebied werd opnieuw ingericht. Daarnaast legden we een tunnel aan onder het spoor zodat het centrum nu direct verbonden is met De Holwert, de wijk achter het spoor.

Locatie
Coevorden
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2016
Einddatum
2020

Spooremplacement Coevorden 

Bij station Coevorden hebben we het spooremplacement opnieuw ingericht. De twee meest westelijke sporen tussen de Krimweg en Wethouder J.B. Hemelweg worden verwijderd. Eén spoor is vernieuwd en voorzien van een bovenleiding. Het terrein dat vrijkwam is opnieuw ingericht.

Bekijk: Timelapse: inschuiven van de tunnel onder het spoor

Tunnel onder het spoor 

Na het verwijderen van de sporen, begonnen we met de aanleg van een voetgangerstunnel onder het spoor. Deze tunnel verbindt het centrum van Coevorden met De Holwert, het gebied aan de andere kant van het spoor.

Spoorplan Noord-Nederland

De werkzaamheden bij station Coevorden maken deel uit van het programma Spoorplan Noord-Nederland. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers