Dieren : Onderdoorgang Kanaalweg (Project gerealiseerd)

Er wordt flink gebouwd in Dieren om de verkeersdoorstroom te verbeteren. Een spooronderdoorgang leidt het verkeer op de Kanaalweg straks sneller van en naar Apeldoorn. De aanpassing is onderdeel van het provinciale project Traverse Dieren. Hier hoort ook de verbetering van het stationsgebied bij.

Locatie
Dieren
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Onderdoorgang Kanaalweg

Met de spoorwegonderdoorgang in Dieren wordt de Kanaalweg (N786) een doorgaande route. De aanpassing zorgt voor een betere en veilige doorstroming van het verkeer van en naar Apeldoorn. Ook draagt de onderdoorgang bij aan een betere toegang tot het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat.

Bekijk: Timelapse van het inschuiven van de tunnel

Hard gewerkt in Dieren

De nieuwe onderdoorgang in Dieren is onderdeel van het provinciale project Traverse Dieren. In Dieren werd de afgelopen jaren al hard gewerkt. Zo is er bij het station een 600 meter lange open tunnelbak gebouwd. Hierdoor is de doorstroming van het verkeer tussen Arnhem en Zutphen over de N348 verbeterd.

Ook is de stationsomgeving is veiliger geworden. We bouwden een voetgangersbrug over het spoor die de twee stationspleinen met elkaar verbindt. Ook is er een parkeergarage met 345 plaatsen gerealiseerd.

Het project Traverse Dieren is eind 2019 afgerond. ProRail voerde dit project uit in opdracht van de provincie Gelderland en werkte hierin samen met de gemeente Rheden.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers