Nieuwsberichten

Nachtelijke werkzaamheden station Groningen

werkzaamheden station Groningen
Op en rond station Groningen vinden momenteel sloopwerkzaamheden plaats. In juli is Strukton Civiel gestart met het opruimen van het stationsgebied. Dit is nodig om later dit jaar te kunnen starten met de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd, maar in de aankomende weken werkt de aannemer ook 's nachts.
Gepubliceerd op

Van Irak naar de tekentafel bij Groningen Spoorzone

Groningen Spoorzone
Op station Groningen starten we eind dit jaar met de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en de fietsenstalling. Maar zover is het nu nog niet. Voordat de aannemer buiten aan de slag kan, moet het ontwerpproces afgerond worden. Dat wil zeggen dat alle bouwtechnische tekeningen klaargemaakt en uitgebreid getest moeten worden. Iemand die daar nauw bij betrokken is, is Walid Hanna. Vijfenhalf jaar geleden kwam hij vanuit Irak naar Nederland en nu zit hij als constructief ontwerper aan de tekentafel bij Groningen Spoorzone. In dit artikel vertelt hij je meer over zichzelf en zijn functie.
Gepubliceerd op

Sloopwerkzaamheden op station Groningen: een tussenstand

werkterrein Groningen
De aankomende jaren wordt station Groningen verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Er komen een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, busonderdoorgang en een nieuw busstation. Om straks te kunnen bouwen, wordt het stationsgebied eerst bouwrijp gemaakt. Een paar weken geleden is aannemer Strukton Civiel begonnen met de eerste werkzaamheden.
Gepubliceerd op

Werkvoorbereider Erwin Keij: de man met een plan

Werkvoorbereider Erwin Keij
De aankomende jaren wordt station Groningen klaargemaakt voor de toekomst. Zo komen er een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, busonderdoorgang en een nieuw busstation. Een flinke klus, waar een hoop voorbereiding aan vooraf gaat. Iemand die dat als geen ander weet, is werkvoorbereider Erwin Keij. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op het station goed verlopen. In dit artikel vertelt hij over zijn functie.
Gepubliceerd op

De man achter de mooie beelden: fotograaf Stefan Verkerk

fotograaf Stefan Verkerk op De Vork in Haren
Maak kennis met Stefan Verkerk, de huisfotograaf van Groningen Spoorzone. Wanneer er íets op het spoor gebeurt, gaat Stefan met zijn camera op pad. Hij schiet de meeste foto's voor het project. Zowel de berichten op de website van Groningen Spoorzone als de posts op sociale media voorziet Stefan van pakkend beeldmateriaal. Normaal gesproken staat hij achter de camera, maar voor deze gelegenheid staat hij nu eens vóór de lens.
Gepubliceerd op