Nieuwsberichten

Uniek kijkje bij toekomstig opstelterrein De Vork op 15 juni

De Vork in aanbouw
Bouwlocatie, dus… verboden toegang! Maar niet op zaterdag 15 juni, de Dag van de Bouw. Op deze dag stellen diverse bouwers in Nederland hun bouwlocatie open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwschermen. Project Groningen Spoorzone doet ook mee! Bezoekers zijn tussen 10:00 en 16:00 uur welkom op het toekomstige opstelterrein De Vork in Haren. Strukton Rail, die het opstelterrein bouwt, stelt die dag het bouwterrein open voor publiek en zorgt met de samenwerkende partners, toekomstige gebruikers en (gedelegeerd) opdrachtgever ProRail voor een mooi programma dat bezoekers een kijkje geeft in de veelzijdige wereld van spoorbouw en -onderhoud.
Gepubliceerd op

Oud in een nieuw jasje: de bouw van een boerderij op De Vork

boerderij op de vork
Al sinds 2016 werkt aannemersbedrijf Oosterhuis B.V. aan een archeologisch wandelpark naast het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. De afgelopen weken werkte Max Masteling daar met zijn collega’s aan de bouw van een boerderij, bijna net zoals die er heel vroeger stonden. Max vertelt over het werk aan het wandelpark en de manier waarop archeologie daarin een rol speelt.
Gepubliceerd op

Werk aan perronkappen station Groningen

Betonblokken op station Groningen
Sinds deze week werkt aannemer Hegeman B.V. in opdracht van ProRail aan de hoge perronkap langs het stationsgebouw van station Groningen. Door het aanbrengen van tijdelijke maatregelen voorkomen we dat de perronkap bij extreem harde wind opwaait. Definitieve restauratie van de perronkappen gaat naar verwachting vanaf 2020 plaatsvinden. De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats en duren tot en met juli 2019.
Gepubliceerd op