Nieuwsberichten

Hijswerk bij Groningen Europapark

De mammoetkraan van 400 ton komt aan bij Groningen Europapark.
Een grote kraan, drie lange betonnen balken en een paar verkeersregelaars: een kort durend spektakel bij station Groningen Europapark is in goede banen geleid, terwijl verkeer vrijwel normaal doorgang kon vinden. Met plaatsing van de drie liggers maken we het dak van de tunnel langer. Daar bovenop bouwt Strukton het extra perron.
Gepubliceerd op

Inhijsen liggers bij Europapark op 4 november

Funderingspalen voor de liggers extra perron Groningen Europapark.
Om het extra perron op station Groningen Europapark te kunnen bouwen moet het tunneldek van de tunnel bij het station breder worden gemaakt. De funderingspalen voor de landhoofden van het tunneldek staan er inmiddels. Op maandag 4 november hijst Strukton daar drie grote betonnen liggers bovenop. Daar komt dan uiteindelijk een deel van het perron op te liggen.
Gepubliceerd op

Werkvoorbereider bij opstelterrein De Vork; Randi Marye

werkvoorbereider Randi Marye op het opstelterrein
Op het bouwterrein bij De Vork zijn vooral mannen van aan het werk. Maar bijna iedere maandag loopt ook Randi Marye er rond. Ze is namelijk werkvoorbereider bij Molhoek-CCT, één van de onderaannemers die werkzaamheden uitvoert voor Groningen Spoorzone. Na haar studie werktuigbouwkunde is ze het ‘spoorwereldje’ ingerold en is ze door het hele land betrokken bij spoorwerkzaamheden. Elke maandag stapt ze om 05.00 uur ‘s ochtends in Brabant in de auto om op tijd bij opstelterrein De Vork in Haren te zijn. Wij liepen met haar mee om te kijken naar de stand van zaken.
Gepubliceerd op

Hoofduitvoerder bij Groningen Europapark; Willem Hendriksen

Hoofduitvoerder Willem Hendriksen van Strukton achter zijn bureau.
Op een bouwplaats is het een komen en gaan van mensen en machines die het werk uitvoeren. Om te zorgen dat alles op de bouwplaats volgens de vooraf gestelde planning loopt, mensen elkaar niet in de weg lopen en de bouwplaats veilig en netjes blijft is hoofduitvoerder Willem Hendriksen van Strukton aanwezig op het werk bij Groningen Europapark. Een kennismaking.
Gepubliceerd op

Boren en graven op Europapark

Werkzaamheden Groningen Europapark vanaf het perron.
Reizigers die op het perron staan te wachten op hun trein is het vast niet ontgaan; er wordt hard gewerkt bij station Groningen Europapark. Het werkterrein staat in de hekken, er staan allerlei machines, er lopen mannen met oranje hesjes en er ligt een berg zand. Wat gebeurt er allemaal?
Gepubliceerd op