Nieuwsberichten

Van puin naar fundering

De puinberg achter het station in Groningen.
De sloop van de gebouwen op het voormalige opstelterrein vordert. Dat is ook te zien aan de bergen sloopmateriaal die zich vormen op het terrein achter het station. De bergen met oude stenen en beton gaat Strukton hergebruiken in het project. Namelijk als funderingsmateriaal voor bijvoorbeeld de tijdelijke bouwwegen en de bouwkuip.
Gepubliceerd op

Station Groningen: werk in uitvoering

Opbouw van de tijdelijke perronkap op station Groningen
Wanneer je op station Groningen loopt is het wel duidelijk; hier gaat iets gebeuren. Het stationsgebouw staat aan de perronkant in de steigers. Niet omdat het gebouw zelf wordt verbouwd, wel om er een tijdelijke perronkap tegen aan te plaatsen. En dat gebeurt in de avond en nacht, wel zo veilig voor de reizigers, stationsbezoekers en personeel. De komende twee weken wordt er nog in de nacht gewerkt.
Gepubliceerd op

Nachtelijke werkzaamheden station Groningen

werkzaamheden station Groningen
Op en rond station Groningen vinden momenteel sloopwerkzaamheden plaats. In juli is Strukton Civiel gestart met het opruimen van het stationsgebied. Dit is nodig om later dit jaar te kunnen starten met de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd, maar in de aankomende weken werkt de aannemer ook 's nachts.
Gepubliceerd op

Van Irak naar de tekentafel bij Groningen Spoorzone

Groningen Spoorzone
Op station Groningen starten we eind dit jaar met de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en de fietsenstalling. Maar zover is het nu nog niet. Voordat de aannemer buiten aan de slag kan, moet het ontwerpproces afgerond worden. Dat wil zeggen dat alle bouwtechnische tekeningen klaargemaakt en uitgebreid getest moeten worden. Iemand die daar nauw bij betrokken is, is Walid Hanna. Vijfenhalf jaar geleden kwam hij vanuit Irak naar Nederland en nu zit hij als constructief ontwerper aan de tekentafel bij Groningen Spoorzone. In dit artikel vertelt hij je meer over zichzelf en zijn functie.
Gepubliceerd op