Haarlemmermeer : Multimodale Knoop Schiphol

Reizigers kunnen in de toekomst gebruik maken van een verbeterd station Schiphol Airport. Op Schiphol komt in een relatief klein gebied veel functies samen. Dit noemen we de Multimodale Knoop Schiphol (MKS). Om voldoende ruimte te maken voor reizigers zijn aanpassingen nodig aan het station.

Locatie
Haarlemmermeer
Startdatum
2022
Einddatum
2025

Klaar voor de toekomst

Het doel is om van de Multimodale Knoop Schiphol een comfortabel vervoersknooppunt te maken. Tijdens de verbouwing worden bestaande stijgpunten (trappen, rolpaden en liften) op Schiphol Airport aangepakt. Dit betekent dat de hellingbanen worden vervangen door vaste trappen en de bestaande en nieuwe trappen worden verbreed. Ook worden van enkele roltrappen, dubbele roltrappen gemaakt. De bestaande liften worden gerenoveerd. En de looproutes voor de reiziger wordt aangepast.

Op een later moment worden op het station ook nieuwe stijgpunten gemaakt die direct in verbinding zijn met het bovengelegen busplatform. Zo kunnen reizigers rechtstreeks van en naar het perron richting de bus lopen.

Een perron op station Schiphol Airport
Een perron op station Schiphol Airport

Complex bouwproject

De werkzaamheden op het station Schiphol Airport zijn onderdeel van het complexe bouwproject Multimodale Knoop Schiphol (MKS). Het doel van het project is om de capaciteit, veiligheid en vooral de kwaliteit te garanderen van Schiphol Plaza, de perrons en het busstation.

Groot onderhoud Schiphol

ProRail werkt ook aan een blijvende goede verbinding van en naar Schiphol. Hiervoor is intensief onderhoud nodig. In de periode 2022-2028 vinden er grootschalige vernieuwingswerkzaamheden plaats op Schiphol tussen Riekerpolder, Schiphol en Hoofddorp opstelterrein.

Lees over dit project Lees over dit project

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers