Nieuwe onderdoorgang 'De Maten' in Assen

Onder de spoorlijn van Assen komt een nieuwe onderdoorgang: ‘de Maten’. Dat is goed nieuws voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Want die kunnen straks sneller tussen het oosten en het zuiden van de stad reizen. De onderdoorgang is in april 2020 klaar.

Snelle verbinding

De nieuwe onderdoorgang verbindt de Europaweg-Zuid met de Dennenweg. We leggen twee autorijbanen, een fietspad en een voetpad aan. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen straks in beide richtingen de onderdoorgang door. Aan beide zijkanten komen grashellingen. Die zorgen voor een groen en open gevoel. De tunnelwanden zelf worden van antracietgrijs natuursteen.

ProRail voert het project uit in opdracht van de gemeente Assen. Die wil het zuidelijke en oostelijke gedeelte van de stad beter met elkaar verbinden.

Planning

Voor het aanleggen van de onderdoorgang leggen we het treinverkeer van en naar Assen twee weekenden stil. In het weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 december 2018 heien we palen en plaatsen we de damwanden. En in het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 februari 2019 plaatsen we het wegdek van de onderdoorgang en leggen we het spoor op dit tunneldek. Het tunneldek maken we van te voren, en rijden we in één keer op zijn plaats. Zo hoeven we het treinverkeer niet langer dan nodig stil te leggen en blijft de overlast beperkt.

Nadat het tunneldek geplaatst is en het spoor daarop aangelegd zullen we nog tot april 2020 aan de onderdoorgang en de omgeving werken. Dit zal geen invloed hebben op het treinverkeer.

Nieuws

Contact

Kijk mee

Volg het project van onderdoorgang De Maten live via de webcam.