Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Groningen : Onderdoorgang Paterswoldseweg (Project gerealiseerd)

Op het traject Groningen-Leeuwarden rijden nu twee stop- én twee sneltreinen per uur, per richting. Om de veiligheid te verbeteren, bouwden we bij de Paterswoldseweg in Groningen een onderdoorgang.

Locatie
Groningen
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Onderdoorgang Paterswoldseweg

Het is belangrijk dat de verkeerssituatie rondom het spoor veilig blijft. Daarom hebben we de overweg voor een onderdoorgang voor auto’s, fietsers en voetgangers vervangen. Naast het spoor is een busbaan gekomen. Hiermee verbetert de doorstroom op de weg en wordt de stad beter bereikbaar.  

Graafwerkzaamheden

BAM Infra voerde voor ProRail de werkzaamheden voor deze onderdoorgang uit. Tot oktober 2018 werd het bouwterrein ingericht en zijn er graafwerkzaamheden verricht. Daarna kon het spoordek op het bouwterrein voorgebouwd worden.

In november 2019 namen we het eerste deel van de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers in gebruik. Sinds december 2019 is de onderdoorgang toegankelijk voor al het verkeer.

Spoorplan Noord-Nederland

De activering van de spoorlijn Veemdam-Stadskanaal maakt onderdeel uit van het Spoorplan Noord-Nederland. Met dat programma verbeteren we het spoornetwerk naar en in de noordelijke provincies.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers